×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5

Σκάνδαλο: Αύξηση των οφειλών στο Τμήμα Φορολογίας, παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις. Οι λίγοι ακόμη χρωστούν πολλά.


Ο Έφορος Φορολογίας κ. Τσαγγάρης δήλωσε πρόσφατα ενώπιον της Βουλής ότι, το Τμήμα Φορολογίας μοιάζει με τον στάβλο του Αυγεία και ο ίδιος ως νέος Ηρακλής έβαλε στόχο να τον καθαρίσει.

Στους πρώτους δύο μήνες από τη δήλωση του κ. Τσαγγαρίδη, ο στάβλος του Αυγεία φαίνεται να μάζεψε και άλλη κοπριά αντί να καθαρίσει.

Μέσα σε δύο μήνες (βλ. 11 Νοεμβρίου 2016 με 13 Ιανουαρίου 2017) σημειώθηκε αύξηση των οφειλών στο Τμήμα Φορολογίας κατά 217 εκατομμύρια ευρώ ή κατά 14%.
Σημειώνουμε την καταρχήν αποτυχία του Έφορου Φορολογίας να πετύχει τον περιορισμό των οφειλών στο Τμήμα Φορολογίας. Ελπίζουμε η νέα νομοθεσία που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Αντιπροσώπων για την πληρωμή με δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών να βοηθήσει την εισπρακτική ικανότητα του τμήματος.
Η εικόνα που παρουσιάζουν οι οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας όπως προκύπτει από την κατάσταση που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή των Αντιπροσώπων (13/1/2017) είναι ίδια και χειρότερη.
Πέραν από την αύξηση, γύρω στα 127 εκατομμύρια των οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας σημειώνεται ότι, από τα 1.76 δισεκατομμύρια ευρώ που αφορούν 194021 φυσικά και νομικά πρόσωπα προς το τμήμα Φορολογίας, το 1 δισεκατομμύριο πρόκειται για οφειλές πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ. Χίλιοι μεγαλοφειλέτες (δηλ. το 0,5%) χρωστούν στο Τμήμα Φορολογίας περίπου 600 εκατομμύρια δηλαδή το 30% των συνολικών οφειλών.

Η αδυναμία του Τμήματος Φορολογίας να αυξήσει την εισπρακτική ικανότητά του, είναι αποτέλεσμα και των εσωτερικών προστριβών που προέκυψαν στο τμήμα Φορολογίας, με το κυνηγητό των ευσυνείδητων λειτουργών και των νεοφανών καινοτομιών του Εφόρου Φορολογίας.

Καλούμε τον Έφορο Φορολογίας να αφήσει κατά μέρους τις βαρύγδουπες δηλώσεις και το κυνήγι του ευσυνείδητου προσωπικού και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη της εισπρακτικής ικανότητας του Τμήματος Φορολογίας.

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand