Η άγνοια των πολιτών οδηγεί σε φονικές επιθέσεις κατά ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση

Έκανε το γύρο του διαδικτύου και προβλήθηκε σε όλα τα κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης ένα βίντεο όπου καρχαρίας επιτίθεται κατά μίας χελώνας (όπως είναι στη φύση του) κάπου στο πέλαγος ανοικτά της Κύπρου.

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων ερευνών μας πληροφορεί με ανακοίνωσή του ότι το είδος καρχαρία Isurus oxyrinchus με το κοινό όνομα «τουνόσκυλος» είναι είδος απειλούμενο με εξαφάνιση, βάση της κόκκινης λίστας του IUCN. Επιπλέον μας πληροφορεί ότι στη θάλασσα της Μεσογείου προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις και πρωτόκολλα που υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία, επομένως - κατά το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών - η αλιεία του απαγορεύεται.

Όμως σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ ο συγκεκριμένος καρχαρίας αλιεύθηκε τελικά από αυτούς που τράβηξαν και πρόβαλαν το συγκεκριμένο βίντεο.

Θα ήταν καλό να μας ενημερώσει το τμήμα αλιείας και θαλάσσιων ερευνών αν έχει ξεκινήσει έρευνα για εντοπισμό των δραστών και εφαρμογή της νομοθεσίας. 

Θα ήταν επίσης καλό να μας ενημερώσει κατά πόσον διεξάγει εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού ώστε να εγκαταλείψουν οι άνθρωποι  αυτή την εχθρική στάση κατά συγκεκριμένων ζωικών ειδών που επειδή στη φύση τους είναι να είναι κυνηγοί (και ελέω του Χόλιγουντ) έχουν ανακηρυχθεί στη συνείδηση των ανθρώπων περίπου ως δολοφόνοι.

Πολλούς περισσοτέρους ανθρώπους «καταβροχθίζουν» καθημερινά οι καρχαρίες που κυριαρχούν στις ανθρώπινες κοινωνίες (στο οικονομικό σύστημα κυρίως) από όσους  οι καρχαρίες που κολυμπούν στα πελάγη.

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand