Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ δεν μας τα λένε καλά στο θέμα της τριμερούς συνάντησης στη Ν. Υόρκη

Δηλώσεις κ. Άδωνι Γιάγκου, Αντιπροέδρου Α’
Ενώ πριν λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας διαβεβαίωνε δημοσίως ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για τριμερή στη Ν. Υόρκη τον Σεπτέμβριο διαψεύδοντας τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των Τουρκοκυπρίων και του Άιντε, χτες, κυβέρνηση και ΔΗΣΥ άλλαξαν τροπάριο.

Η απάντηση στις αντιδράσεις στο ενδεχόμενο συνάντησης τριμερούς στη Νέα Υόρκη από τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλο δείχνει ότι στο Προεδρικό, επικρατεί σύγχυση. Την ίδια στάση υιοθέτησε με ανακοίνωση του και ο ΔΗΣΥ.

Στην προσπάθεια του ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος να πείσει ότι ήταν συχνό φαινόμενο στα 42 χρόνια των συνομιλιών για το κυπριακό μετά την τουρκική εισβολή οι συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον εκάστοτε γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών έδωσε στη δημοσιότητα ένα μακρύ κατάλογο συναντήσεων. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν πολλές συναντήσεις και για πολλούς λόγους, σε άλλες εποχές και με άλλο χαρακτήρα. Ας μην ξεχνούμε ότι κάποτε ο ΟΗΕ είχε προτάσεις για λύση του Κυπριακού και εμπλέκονταν ενεργά στην κάθε λεπτομέρεια.

Τώρα υποτίθεται ότι οι συζητήσεις γίνονται από τους δύο ηγέτες χωρίς εμπλοκή τρίτων.

Για το φιάσκο του Νταβός δόθηκε η δικαιολογία ότι ο Άιντε κάλεσε ανεπίσημα τους δυο ηγέτες και βρέθηκαν στο περιθώριο μιας διεθνούς ιδιωτικού χαρακτήρα διάσκεψης.
Τώρα ποια είναι η δικαιολογία; Για χρόνια η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθούσε να κρατήσει μακριά από την Ν. Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Τώρα τι άλλαξε και θα δεχτεί να γίνει στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των ΟΗΕ. αυτή η συνάντηση. Γιατί επιτρέπεται αυτή η πρωτοφανής αναβάθμιση του κ. Ακιντζί; Ήταν πάγια η τακτική της Κύπρου να καταδείξουμε ότι ο Τ/κ ηγέτης δεν ήταν νόμιμα εκεί και για αυτόν τον λόγο υπήρξαν ακόμα και αλλαγές των ξενοδοχείων όπου διέμεναν για να μη γίνονται συγχύσεις.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παραλληλιστούν οι τότε συναντήσεις για αυτήν που με τόσο ικανοποίηση μίλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand