Επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας αναφορικά με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Η σημερινή έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για ακόμη μια φορά εμφανίζει τις παραλείψεις και τα κενά της διαδικασίας των πολιτογραφήσεων.

Βάσει την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, οι προτάσεις, που κατά καιρούς κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία και πρέπει να τροχοδρομηθούν διαδικασίες για ψήφισή τους.  Την ίδια στιγμή, κρίνεται αναγκαία η καλύτερη συνεργασία των θεσμών, καθώς οι πολιτογραφήσεις αποτελούν ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Κύπρο αλλά και την αξιοπιστία του νησιού.

Η πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία παραχώρηση υπηκοοτήτων, κρίνεται απαραίτητη ενώ ο αποτελεσματικός έλεγχος πρέπει να πραγματοποιείται έγκαιρα και όχι εκ των υστέρων.  Πολλά από τα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα, μπορούσαν να είχαν ήδη λυθεί εάν ασκείτο έλεγχος στις διαδικασίες προ πολλού. Ο σκοπός μας ήταν και παραμένει η διόρθωση των στρεβλώσεων, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η πλήρης διαφάνεια, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος.

Το πάθημα του Συνεργατισμού, δεν μας έγινε μάθημα. Μέχρι πότε θα σπαταλούνται με τόση μεγάλη ευκολία δημόσιοι πόροι και να πλήττεται η εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό;

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand