«Γεμίζουν» μηχανές οι Τούρκοι για εποικισμό της Αμμοχώστου. Ας μην μείνουμε μόνο στις καταδίκες και επιτέλους να ληφθούν μέτρα

Επανέρχεται δριμύτερο το κατοχικό καθεστώς για εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων. Όπως ανέφερε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι αλλά και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, οι εργασίες στην Αμμόχωστο θα επιταχυνθούν. «Έγιναν όλες οι νομικές ρυθμίσεις που χρειάζονται και θα προχωρήσουμε σε βήματα για να ολοκληρωθούν και όλες οι τεχνικές εργασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τατάρ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε αυτό που επιχειρείται από το ψευδοκράτος με πρόσχημα τάχα την εξεύρεση μίας λύσης που δήθεν θα διαφυλάξει τα «περιουσιακά δικαιώματα των νόμιμων ιδιοκτήτων» καθώς είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται εκτός του πλαισίου των συμφωνιών υψηλού επιπέδου μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της ΕΕ. Πρόκειται για μία ακόμα πρόκληση σε βάρος του κυπριακού λαού και κυρίως των νόμιμων κατοίκων της Αμμοχώστου.

Οι εξελίξεις στο θέμα της Αμμοχώστου τρέχουν προς επικίνδυνα αρνητική κατεύθυνση.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αντιδράσει επιτέλους δυναμικά στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και το ψευδοκράτος στο θέμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Το θέμα των Βαρωσίων δεν πρέπει να αναλωθεί μόνο στις καταδίκες, αλλά να γίνουν ενέργειες για αναστολή όλων των εργασιών των κατοχικών αρχών στην περιοχή.

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand