«Μπαρμπαρός» και «Πορθητής» αλωνίζουν την Κυπριακή ΑΟΖ και κατακερματίζουν τις όποιες προσπάθειες στο Κυπριακό

Οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται ασταμάτητα. Χθες έστειλε το «Μπαρμπαρός» στα ανοικτά της Λεμεσού, κοντά σε σημεία όπου πρόκειται να διεξαχθούν εργασίες στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ σήμερα δίνει συνέχεια στην προκλητικότητα στέλνοντας το τουρκικό σεισμογραφικό «Πορθητής» προς τα δυτικά της Πάφου.

Η Τουρκία φαίνεται ότι υλοποιεί άλλη μία από τις ρητορικές απειλές της ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία, με ταυτόχρονη επίδειξη δύναμης, ισχύος και αποφασιστικότητας ώστε να στέλνει μηνύματα για τα επόμενα βήματα της.

Η στάση αυτή δεν αφήνει και πολλά περιθώρια σεβασμού των κινήσεων και προσπαθειών που επιδιώκει η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι πλέον απαιτούνται δυναμικές διεθνείς πρωτοβουλίες που να εκθέτουν τα γεγονότα και τους σκοπούς της Τουρκίας και να θέτουν ευθέως το ζήτημα των τουρκικών απειλών έναντι ενός κράτους μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς η ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και η έκθεση καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ δεν αρκούν για να συγκρατήσουν την Άγκυρα. Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες που να οδηγήσουν σε ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης αλλά και να διασφαλίσουν τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand