Το θέμα των Βαρωσίων αποτελεί ευκαιρία για επανατοποθέτηση στο Κυπριακό

Νέο ψήφισμα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και κυρώσεις κατά της Τουρκίας αιτείται η Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής, για απόδοση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Η απόφαση της Επιτροπής Αναφορών πρόκειται να παραπεμφθεί στη διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το γεγονός ότι Επιτροπή Αναφορών ενέκρινε έκθεση η οποία ζητά όπως η Τουρκία υλοποιήσει την υποχρέωσή της για απόδοση των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους του βάσει του ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποτελεί μια δυναμική ευκαιρία για το Κυπριακό.

Η στάση που τηρείται από την Επιτροπή αναφορών κρίνεται μεν ως θετική, αλλά οφείλει η κυπριακή ηγεσία να κτίσει πάνω σε αυτή και να διαμορφώσει πολιτικές συνθήκες που θα της επιτρέψουν περαιτέρω βήματα. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των ίδιων επαφών, η κυπριακή ηγεσία μπορεί να αναφερθεί και στην προκλητικότητα αλλά και τις απειλές που δέχεται τους τελευταίους μήνες, διευρύνοντας την γνώση των Ευρωπαίων σε σχέση με την τουρκική τακτική και συμπεριφορά.

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand