Επιτυχίες Μαρτίου 2014

Καλαντάρι Μαρτίου

10 Μαρτίου –     Μετά από έκκληση ομάδας ιδιοκτητών σκύλων για αναβάθμιση του πάρκου στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου, ώστε να γίνεται με πιο ασφαλή τρόπο ο περίπατος με τους σκύλους στο χώρο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης ζήτησε από το Δήμαρχο Λευκωσίας συνάντηση στην παρουσία των ιδιοκτητών σκύλων για το θέμα. Στη συνάντηση (21/1/14) είχαν υποβληθεί διάφορα αιτήματα για υλοποίηση τα οποία πληροφορηθήκαμε από το Δημαρχείο Λευκωσίας ότι έχουν υλοποιηθεί σχεδόν όλα.

12 Μαρτίου –     Μετά από παρεμβάσεις των Οικολόγων κινητοποιήθηκαν οι αρχές του Τμήματος Περιβάλλοντος και το Τμήμα Λατομείων και σταμάτησαν παράνομες λατομικές εργασίες στην περιοχή Ανδρολύκου στον Ακάμα.

17 Μαρτίου –     Το ενετικό γεφύρι περιοχής Κάτω Μύλου στα χωριά Καλοπαναγιώτης και Οίκου Μαραθάσας κηρύσσεται αρχαίο μνημείο. Μετά από πληροφορίες που είχε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για πιέσεις από τοπικούς παράγοντες που θέλουν το γεφύρι να «θαφτεί» κάτω από το μπετόν για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν βυτιοφόρα που θα χρησιμοποιούν παρακείμενες εγκαταστάσεις εμπορίας πόσιμου νερού και να καταστραφεί ένα θαυμάσιο κτίσμα, χαρακτηριστικό της τέχνης πετρόκτιστης γεφυροποιίας των παραδοσιακών μαστόρων, που έπλαθαν κτίσματα που έχουν αντέξει στο χρόνο για να τα χαιρόμαστε εμείς σήμερα, προέβηκε σε επιστολή προς τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες για εξέταση της  περίπτωσης κήρυξης του ενετικού γεφυριού περιοχής Κάτω Μύλου στα χωριά Καλοπαναγιώτης και Οίκος Μαραθάσας. Επίσης ενημερώσαμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ανακοίνωση τύπου. Το Τμήμα Αρχαιοτήτων μας ενημέρωσε πως κατόπιν επιθεώρησης και αξιολόγησης του γεφυριού έχει αποφασιστεί όπως το γεφύρι κηρυχθεί σε αρχαίο μνημείο για σκοπούς διατήρησης και ανάδειξης του ως ένα αξιόλογο δείγμα σκυροποιίας, που ανάγεται πιθανότατα στα τέλη της Ενετικής περιόδου.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand