Ζητούμε – επιτέλους - τον οργανωμένο επαναπατρισμό των Κυπρίων φοιτητών

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αντιλαμβάνεται και κατανοεί τα προβλήματα των συμπολιτών μας που έμειναν εκτός της χώρας μας όπως και τις έγνοιες και το άγχος των συγγενών τους.

Γι’ αυτό και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουμε συμβάλει στον επαναπατρισμό πολλών Κυπρίων φοιτητών και πολιτών του εξωτερικού με το αίτημα που θέσαμε για δημιουργία πλατφόρμας εγγραφής των φοιτητών και άλλων Κυπρίων του εξωτερικού, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο (19 Μαρτίου 2020), όπου και υιοθετήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο.

Δεν εξασκήσαμε αφόρητη και παράλογη πίεση στην Κυβέρνηση πριν από τρεις βδομάδες για άμεσο επαναπατρισμό των Κυπρίων φοιτητών. Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να προετοιμαστεί και να προγραμματίσει την επιστροφή όλων των φοιτητών.  

Ψηφίσαμε τον έκτακτο προϋπολογισμό που κατέθεσε η Κυβέρνηση που προνοεί έξι εκατομμύρια για την ναύλωση αεροσκαφών και άλλα πολλά εκατομμύρια (στο συνολικό ποσό των εκατόν εκατομμυρίων) για την φιλοξενία τους σε καραντίνα. Άρα τα λεφτά υπάρχουν. Χρειάζεται πολιτική βούληση και απόφαση.  

Έχουμε πληροφορηθεί ότι έχει καταρτιστεί και κατατεθεί στην Κυβέρνηση από τους οργανωμένους γονείς των φοιτητών ένα σχέδιο - με την βοήθεια ειδικού επιστήμονα - για την ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά στην Κύπρο των φοιτητών.  

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως με αποφασιστικότητα και συντονισμό μπορεί το έργο επαναπατρισμού των Κυπρίων να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση αφού υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας τους στα ξενοδοχεία που έχουν μισθωθεί για αυτό το σκοπό. 

Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές και την Κυβέρνηση τον οργανωμένο επαναπατρισμό των Κυπριών φοιτητών και πολιτών που ζουν στο εξωτερικό. Οι ώρες που περνά ο πλανήτης μας και η κοινωνία είναι δύσκολες. Ενωμένοι όλοι μαζί και με ηρεμία, θα μπορέσουμε να υπερπηδήσουμε και αυτό το εμπόδιο.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand