Φωτοβολταϊκό πάρκο εις βάρος του περιβάλλοντος της Αλυκής Λάρνακας. Στον κάδο των αχρήστων οικολογική αξιολόγηση

Θετική περιβαλλοντική γνωμοδότηση για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 3.5 MW της εταιρείας Hermes Airport, εκδόθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος. Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου χωροθετείται σε απόσταση μόλις σαράντα μέτρων από τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας των Αλυκών Λάρνακας.

Όπως κατέδειξαν τα συμπεράσματα, της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης, υπάρχουν συσσωρευτικές επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία τριών υφιστάμενων φωτοβολταϊκών πάρκων σε πολύ μικρή απόσταση από το υπό εξέταση έργο. Συσσωρευτικές επιπτώσεις που υποβαθμίζουν, διαταράσσουν και επιβαρύνουν την περιοχή, τόσο τη χλωρίδα όσο και την πτηνοπανίδα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε απορίας άξιον γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του φωτοβολταϊκού πάρκου τα πολλά χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα των στεγασμένων χώρων του αεροδρομίου Λάρνακας. Όπως όλα δείχνουν τα συμπεράσματα της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης πετάχτηκαν στον κάδο των αχρήστων και δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψιν.

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand