Καλαντάρι 2020

Καλαντάρι Μαΐου

4 Μαΐου –  Μετά από ενέργειες και επισκέψεις της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, η κατάσταση με το αντλιοστάσιο Πελενδρίου βελτιώθηκε. Κάποιες λεπτομέρειες που εκκρεμούν θα διορθωθούν σύντομα και αυτές.

14 Μαΐου – Μετά από επέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Κυριάκου Τσιμίλλη, κατέστη δυνατό μια μικρή συστάδα πεύκων και κυπαρισσιών επί της οδού Πηγάσου στους Άγιους Ομολογητές στη Λευκωσία να διατηρηθεί και να μην κοπούν.

14 Μαΐου – Κατόπιν προώθησης από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών των προτάσεων του εικαστικού κ. Κίκου Λανίτη, προς τον Υπουργό Παιδείας, αναφορικά με τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού, μια εκ των εισηγήσεων του κ. Λανίτη υλοποιήθηκε από το Υπουργείο, το οποίο προχωρεί στην Αγορά Έργων Τέχνης για τον Εμπλουτισμό της Κρατικής Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης.

15 Μαΐου – Μετά από την παρέμβαση της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών προς την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, Αστυνομία Πάφου και Δημοτική Σύμβουλο Λίντα Λεμπλάνκ, σταμάτησε η δημιουργία ράμπας στην τοποθεσία Κερατί στην Πέγεια. 

22 Μαΐου – Μετά από ενέργειες του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη και της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, σωρός από πλαστικές μπουκάλες και πώματα από το εμφιαλωτηρίου νερού, στην περιοχή Κάρδαμα στο Πελένδρι έχουν απομακρυνθεί από τον παρακείμενο πευκόφυτο χώρο.

22 Μαΐου -         Ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η πρόταση νόμου που είχαν καταθέσει οι δύο βουλευτές του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών η οποία επεκτείνει το δικαίωμα των καλλιτεχνών να εισπράττουν ποσοστό επί των μεταπωλήσεων των έργων τους – γνωστό ως δικαίωμα παρακολούθησης – σε έργα των οποίων η τιμή πώλησης είναι κάτω των 3000 ευρώ. Με αυτήν τη νομοθετική παρέμβαση πετυχαίνουμε έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων των Τεχνών και του Πολιτισμού.

26 Μαΐου –        Μετά από πολλές επιστολές του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από το 2016 για οχληρία που προκαλούσε φωτεινή πινακίδα καταστήματος τατουάζ στην Οδό Νικολέους στη Λευκωσία, πληροφορηθήκαμε πως το πρόβλημα επιλύθηκε.

Μάιος –  Μετά από καταγγελίες που είχαμε για παράνομη κατάληψη χώρου πρασίνου από καφετέρια στη Λεωφόρο Σταυρού στο Στρόβολο και μετά από ενέργειες του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προς το Δήμαρχο Στροβόλου για άμεση άρση των παρανομιών, η καφετέρια έφυγε όλο τον εξοπλισμό της από τον χώρο πρασίνου. Έπειτα ζητήσαμε από τον Δήμο την άμεση αξιοποίηση και ανάπτυξη του χώρου ως χώρου πρασίνου.

Καλαντάρι Απριλίου

8 Απριλίου -  Μετά από αρκετές επιστολές από το Κίνημα μας τα τελευταία 3 χρόνια προς τα αρμόδια κυβερνητικά Τμήματα και αξιωματούχους, έχουμε την τελική απόφαση της Επιτρόπου Διοικήσεως, στην οποία επιρρίπτει ξεκάθαρες ευθύνες για τις παρανομίες τόσο στην κατασκευή υποστατικών όσο και στην παράνομη λατόμευση σε περιοχή Natura στην περιοχή Τρούλλων. Στην απόφαση καλεί το Τμήμα Κτηματολογίου να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις στην περιοχή Natura, στη συμμόρφωση με τους Κανόνες Δικαίου και στη λήψη μέτρων από τα αρμόδια όργανα.

15 Απριλίου -  Μετά από καταγγελία που έλαβε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για παράνομη απόρριψη στερεών αποβλήτων στο Γέρι, το Κίνημα κατήγγειλε το θέμα στο Τμήμα Περιβάλλοντος για άμεση διερεύνηση. Το Τμήμα Περιβάλλοντος μας ενημέρωσε πως σε συνεργασία με το Δήμο Γερίου έχουν προβεί σε συστάσεις προς τον εργολάβο και ο χώρος έχει αποκατασταθεί πλήρως.

24 Απριλίου - Έπειτα από πιέσεις που άσκησε το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδή απέστειλε επιστολή στη Βουλή των Αντιπροσώπων με την οποία ενημέρωνε το σώμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων που αφορούσε την μέθοδο σφαγής Κόσελ/Χαλάλ. 

Καλαντάρι Μαρτίου

5 Μαρτίου -       Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε πως μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και του Κινήματος αποφασίστηκε όπως αποκατασταθεί – όσο «μπορεί» να αποκατασταθεί – η Λίμνη των Ροδαφινιών στην παραλία της Χλώρακας στην Πάφο. 

13 Μαρτίου -      Μετά από ενέργειες της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, και του βουλευτή του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη σε συνεργασία με την Ομάδα Κατοίκων των οδών Απ. Βαρνάβα και Αγ. Βαρβάρας, απομακρύνθηκε η παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν σε πολυκατοικία στη συμβολή των πιο πάνω οδών.

13 Μαρτίου -      Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόταση νόμου της Επιτροπής Εργασίας, μέλος της οποίας είναι ο κ. Περδίκης, η οποία τροποποιεί τον περί Ελάχιστου Εγγυημένου   Εισοδήματος  και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών Νόμου, ώστε σε κάθε περίπτωση απόφασης για τερματισμό της καταβολής ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων  Πρόνοιας (ΥΔΕΠ) να έχει υποχρέωση για ενημέρωση του δικαιούχου αναφορικά με τους λόγους για τους  οποίους η καταβολή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος πρόκειται να τερματιστεί.

13 Μαρτίου –  Ψηφίστηκε η πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το 2014 η οποία τερματίζει τη γενική και αυθαίρετη απαγόρευση της παρουσίας σκύλων σε ακτές και παραλίες. Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη φιλελευθεροποίηση των παραλιών για τους σκύλους. Στο εξής η απαγόρευση ισχύει μόνο σε παραλίες λουόμενων και σε περιοχές προστασίας της φύσης.

18 Μαρτίου –  Μετά από ενέργειες της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών και επί τόπου επίσκεψη, ο Αντιδήμαρχος Κ. Πολεμιδιών έδωσε εντολές να απομακρυνθούν όλα τα αντικείμενα από το χώρο πρασίνου και τα άδεια οικόπεδα στον 97ο Δρόμο στα Κ. Πολεμίδια στη Λεμεσό. Επίσης συμφώνησε στην πρόταση μας να γίνει δενδροφύτευση.

19 Μαρτίου –  Μετά από ενέργειες της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, τα σκουπίδια που βρίσκονταν στον Άγιο Συλά καθαρίστηκαν.

Καλαντάρι Φεβρουαρίου

10 Φεβρουαρίου –   Μετά από κινητοποίηση και εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής στην οποία συμμετείχε ομάδα μελών του Κινήματος μαζί με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη έχει αφαιρεθεί η Κεραία Κινητής Τηλεφωνίας στην περιοχή Κάμαρες στη Λάρνακα.

14 Φεβρουαρίου –   Μετά από καταγγελία κατοίκων και ενέργειες της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προς τον Κοινοτάρχη Ανάγυιας, καθαρίστηκε ο χώρος από τα παράνομα υποστατικά και κλαδέματα σε περιοχή του χωριού. 

21 Φεβρουαρίου -   Πάρθηκε απόφαση από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε οποιανδήποτε ενέργεια ή συζήτηση για δημιουργία νέας λατομικής ζώνης στην περιοχή Δελίκηπου μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και πριν συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή όπου ενεγράφη από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

21 Φεβρουαρίου - Ακόμη μια παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας έχει αφαιρεθεί στην περιοχή του Στροβόλου στην οδό Κενταύρου μετά από κινητοποίηση του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών και των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.

21 Φεβρουαρίου -   Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, με την έγκαιρη παρέμβαση της κατάφερε να ματαιωθεί η διεξαγωγή αγώνων σκοποβολής με δίσκους από τον κυνηγετικό σύλλογο Κέρβερο, στην περιοχή της Λάρας στην χερσόνησο του Ακάμα.

Καλαντάρι Ιανουαρίου

10 Ιανουαρίου - Μετά από καταγγελίες που δεχθήκαμε από τον Φεβρουάριο του 2019 για παράνομη λειτουργία Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας στον Αρχάγγελο, προχωρήσαμε σε επίμονα διαβήματα και στην οργάνωση μεγάλης ομάδας πολιτών και τελικά καταφέραμε  την απομάκρυνση της Κεραίας.

More in this category:

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand