ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ Γ. ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΚΑΙ Γ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ.

Ενάμιση μήνα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ανεξάρτητης τριμελούς επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού το οποίο ξεκάθαρα αποδίδει ευθύνες στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη, στον Υπουργό Οικονομικών  αλλά και στα κόμματα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, κανείς δεν είχε την πολιτική ευθιξία ή το ήθος να αναλάβει εμπράκτως την ευθύνη που του αναλογεί.

Τουναντίον, όλοι αναλώνονται σε επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις με σκοπό να αλληλοκαλυφθούν.

Στη συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι πιστεύουμε ακράδαντα ότι στη δημοκρατία τη δύναμη την έχει ο κυρίαρχος λαός και οφείλουμε να του δίνουμε διευρυμένο λόγο και ρόλο. Συνεπώς, στην προκειμένη περίπτωση θεωρούμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να απονεμηθούν ευθύνες όταν δεν αναλαμβάνονται είναι να τις απονείμει ο ίδιος ο λαός, όχι εμμέσως αλλά απευθείας με την πιο γνήσια μορφή έκφρασης της λαϊκής βούλησης , που δεν είναι άλλη απο το δημοψήφισμα.

Προς τούτο οι Προέδροι της Συμμαχίας Πολιτών και Κινήματος Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών κατέθεσαν στην ολομέλεια της Βουλής Σχέδιο Απόφασης με το οποίο προτείνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 26 Μαΐου 2019, την ίδια μέρα με τις  Ευρωεκλογές για λόγους πρακτικούς και οικονομικούς για να κληθεί ο λαός να επιλέξει μεταξύ των πιο κάτω :

  • Διεξαγωγή πρόωρων Βουλευτικών Εκλογών ΝΑΙ/ΟΧΙ
  • Διεξαγωγή πρόωρων Προεδρικών Εκλογών ΝΑΙ/ΟΧΙ
  • Διεξαγωγή πρόωρων Βουλευτικών  και Προεδρικών Εκλογών ΝΑΙ/ΟΧΙ
  • Υιοθέτηση της οριζόντιας ψηφοφορίας για βουλευτικές εκλογές

Δυστυχώς το ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, καταψήφισαν την πρόταση μας αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά, ότι η ανάληψη των ευθυνών από κάποια κόμματα δεν είναι υπεράνω συμφερόντων. Επίσης η αποχή που τήρησε το ΕΛΑΜ, κατά την διαδικασία εντός της ολομέλειας της Βουλής ουσιαστικά στήριξε την άρνηση ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΈΔΕΚ, ΔΗΣΥ, για να διεξαχθεί  δημοψήφισμα.

Στην περίπτωση που το Σχέδιο Απόφασης εγκρινόταν  θα προωθούσαμε   άμεσα προς ψήφιση και την Πρόταση Νόμου για την διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών με Οριζόντια Ψηφοφορία.

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand