Καλαντάρι 2019

Καλαντάρι Φεβρουαρίου 2019

1 Φεβρουαρίου - Ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων οι δύο τροπολογίες που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών στους «Οι περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Συμπληρωμή, Μέγιστη Συμπληρωμή, Συνεισφορά Ι και Συνεισφορά ΙΙ) Κανονισμούς του 2019». Σκοπός της πρώτης τροπολογίας ήταν η διαγραφή της πρόνοιας με βάση την οποία παρέχεται η δυνατότητα στο Υπουργικό Συμβούλιο να καθορίσει με απόφασή του κατηγορίες δικαιούχων ή περιπτώσεις δικαιούχων για τους οποίους το ύψος της μέγιστης συμπληρωμής ενδέχεται να καθοριστεί χαμηλότερο από εκατόν πενήντα ευρώ (€150). Θέση του Κινήματος είναι ότι ο καθορισμός ποσού χαμηλότερου των εκατόν πενήντα ευρώ (€150) για τις συμπληρωμές για κατηγορίες δικαιούχων ή περιπτώσεις δικαιούχων πρέπει να ρυθμίζεται νομοθετικά, μέσω κανονισμών που θα εγκρίνονται από τη Βουλή. Σκοπός της δεύτερης τροπολογίας ήταν η συμπερίληψη πρόνοιας βάση της οποίας όταν οι επαγγελματίες υγείας, τα μέλη πολιτικής άμυνας και τα μέλη άλλων ομάδων διάσωσης επισκέπτονται τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) εν ώρα καθήκοντος να μην καταβάλλουν συμπληρωμή.

1 Φεβρουαρίου - Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία η οποία κατατέθηκε από τον βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη, η οποία τροποποιούσε το νομοσχέδιο περί Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και που εγκαθιδρύει, για τις Ευρωεκλογές, την αυτόματη εγγραφή Ε/Κ και Τ/Κ που αποκτούν το δικαίωμα εκλέγειν, κάνοντας χρήση ενός ενιαίου αρχείου, εκείνο του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού. Πρόκειται για μια πράξη υπέρ της δημοκρατίας η οποία προωθεί την ισότητα και ισονομία των πολιτών, δίνοντας το δικαίωμα του εκλέγειν σε όλους τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαγράφοντας τη διάκριση που υπήρχε στο νόμο και αυξάνοντας τον αριθμό των πολιτών που δικαιούνται να ψηφίσουν.

1 Φεβρουαρίου - Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου η οποία κατατέθηκε και από τους 2 βουλευτές του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη και κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, η οποία τροποποιούσε τον περί Αρχείου Πληθυσμού νόμο έτσι ώστε η τιμητική πολιτογράφηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος και η πολιτογράφηση αλλοδαπών επενδυτών να επιτρέπονται υπό όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται με Κανονισμούς που κατατίθενται στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση και δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο παροχής της κυπριακής υπηκοότητας σε ξένους επενδυτές.

15 Φεβρουαρίου - Ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων οι τέσσερις τροπολογίες που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών στους περί Ναρκωτικών Φαρμάκων και Ψυχοτρόπων Ουσιών (Φαρμακευτική Κάνναβη) (Τροποποιητικοί) Κανονισμούς του 2019 που διεύρυναν τη δυνατότητα των ασθενών να έχουν πρόσβαση στην φαρμακευτική κάνναβη.

15 Φεβρουαρίου - Ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών στον Προϋπολογισμό του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Η τροπολογία σκοπούσε στη δέσμευση του κονδυλίου, το οποίο προορίζεται να καλύψει τη δαπάνη που αφορά την αμοιβή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ εναντίον του οποίου εκκρεμεί διερεύνηση υπόθεσης ασυμβιβάστου.

21 Φεβρουαρίου - Μετά από ενέργειες της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών λήφθηκαν μέτρα για ασφάλεια στο Γεφύρι Χατζήνας.

24 Φεβρουαρίου - Μετά από πολλές ενέργειες και δημόσιες καταγγελίες της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για καθαρισμό του σκυβαλότοπου στα Κονιά, ο χώρος έχει καθαριστεί από συνεργείο της κοινότητας.

25 Φεβρουαρίου – Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δέχθηκε καταγγελία για κακοποίηση σκύλου σε οικία στον Άγιο Δομέτιο. Μετά από τα διαβήματα της Επαρχιακής και την εμπλοκή του Δημαρχείου Αγίου Δομετίου, ο σκύλος τυγχάνει καλύτερης περιποίησης από τον ιδιοκτήτη του και η ποιότητα ζωής του έχει βελτιωθεί αισθητά.

 

Καλαντάρι Ιανουαρίου 2019

7 Ιανουαρίου - Μετά από ενέργειες της επαρχιακής επιτροπής Λεμεσού ξεκίνησε η τοποθέτηση ανελκυστήρα στο Θ’ Δημοτικό Σχολείο Καψάλου στη Λεμεσό για διευκόλυνση του ανάπηρου παιδιού που φοιτά στο σχολείο.

11 Ιανουαρίου - Μετά από ενέργειες και επί τόπου επίσκεψη της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στον οικισμό των Αθίγγανων στα Π. Πολεμίδια έγινε καθαρισμός του χώρου από τα σκουπίδια από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού.

20 Ιανουαρίου – Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δέχθηκε καταγγελία για έναρξη τοποθέτησης 4 πομπών κινητής τηλεφωνίας της Primetel σε πυλώνα ιδιοκτησίας του ΡΙΚ στην οδό Μουσών στην Αγλαντζιά. Μετά από την επιτόπου κινητοποίηση και διαβημάτων της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη, ξηλώθηκε ο πομπός και αποφεύχθηκε η τοποθέτηση περαιτέρω πομπών στην περιοχή.

22 Ιανουαρίου – Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και ο Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου κ. Παναγιώτης Μανώλη, μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν για αλόγιστη απόρριψη παντός είδους αποβλήτων σε πάρκο στην οδό Κισσάβου στον Στρόβολο, έδρασε άμεσα κινητοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε καθαρισμό, λύνοντας ένα πρόβλημα το οποίο προσπαθούσαν οι κάτοικοι της γειτονιάς να λύσουν εδώ και 3 μήνες.

23 Ιανουαρίου – Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μετά από παράπονα που δέχθηκε από κατοίκους του συνοικισμού Χρυσοσπηλιώτισσας στην Κ. Δευτερά, που αφορούσαν την έλλειψη ασφαλτικής επίστρωσης στο χώρο στάθμευσης τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρές λίμνες μετά από κάθε βροχή, γεγονός που προκαλούσε οχληρία, προχώρησε σε διαβήματα προς τον κοινοτάρχη Κάτω Δευτεράς ο οποίος έλαβε τα κατάλληλα μέτρα.

More in this category:

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand