Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Δράση κατά της CETA με ενημερωτικές διαλέξεις.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι ενάντια στη συμφωνία«ελεύθερου εμπορίου» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά, γνωστή ωςCETA - η οποία αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου -  και συμμετέχει ενεργά στην ευρωπαϊκή δράση κατά της CETA.

Είναι γνωστό ότι, η συμφωνίαCETAδημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τα δικαιώματα των καταναλωτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσω της συμφωνίας δημιουργούνται συνθήκες για ιδιωτικοποίηση σημαντικών δημόσιων υποδομών που έχουν να κάνουν με βασικά αγαθά για την επιβίωση των ανθρώπων.

Έχουμε σοβαρές ανησυχίες ότι, μέσω τηςCETAθα παρακάμπτονται οι όποιες Ευρωπαϊκές νομοθεσίες προστατεύουν τον Ευρωπαίο πολίτη από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, επικίνδυνα φυτοφάρμακα και μη επαρκώς ελεγμένα καταναλωτικά προϊόντα.

Έχουμε απευθυνθεί στους έξι Κύπριους ευρωβουλευτές με επιστολές του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη και τους έχουμε ζητήσει να καταψηφίσουν την συμφωνία όταν θα τέλει ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στις 14 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν θετικά οι ευρωβουλευτες κ. Νεοκλής  Συλικιώτης και κ. Δημήτρης Παπαδάκης.

Για ενημερωθεί το κυπριακό κοινό, γι’ αυτό το σοβαρό θέμα,  το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διοργανώνειμια σειρά διαλέξεων με θέμα: «Οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου Ευρωπαϊκής Ένωσης με ΗΠΑ και Καναδά (TTIPCETA): Πως επηρεάζουν την ζωή μας και απειλούν το περιβάλλον;»

Οι διαλέξεις θα γίνουν:

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10:30με την κ. Έφη Ξάνθου, Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών,στα γραφεία του Κινήματος στη Λεμεσό, οδός Διεύθυνση Γλάδστωνος 77 Πολυκατοικία ΚΟΑΛΑ, διαμ. 31.

https://www.facebook.com/events/1524300300921459/

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00με την κ Μυρτώ Σκουρουπάθη και τον κ. Ιωσήφ Μποράη από την ομάδα Φίλοι της Γής Κύπρου, στα γραφεία του Κινήματος στη Λευκωσία, οδός Περικλέους 63, γρ. 102 (πάνω από τον Μαυρομμάτη).

https://www.facebook.com/events/1562187847131955/

Για συμμετοχή:

2534266, Λεμεσος

22518787, Λευκωσία

 

 

unnamed

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand