Τελούμε, ακόμη, εν αναμονή των μέτρων της Κυβέρνησης κατά της διαφθοράς

Τελούμε, ακόμη, εν αναμονή των μέτρων της Κυβέρνησης κατά της διαφθοράςΟ Προέδρος  Αναστασιάδης, πριν τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε ότι θα εξαγγείλει μέτρα κατά της διαφθορά πριν τον νέο χρόνο. Έχει τερματιστεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο ίδιος αλλά δεν προέβη σε καμία εξαγγελία οποιουδήποτε μέτρου. Αντίθετα, με τη στάση του απογοητεύει τους πολίτες που ζητούν διαφάνεια και διερεύνηση όλων των υποθέσεων πολιτογραφήσεων.

Αυτή η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Χθες η Κυβέρνηση της Ολλανδίας παραιτήθηκε για ένα μικρότερης σημασίας σκάνδαλο που δεν ήταν και δική της αποκλειστική ευθύνη. Αυτό είναι ένα παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού που δυστυχώς απουσιάζει από την Κύπρο.

Εμείς από την πλευρά μας, τονίζουμε την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση όλων των σκανδάλων και ιδιαίτερα για το θέμα των πολιτογραφήσεων. Απαιτούμε διαφάνεια και αξιόπιστο έλεγχο.

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να διολισθαίνει σε επικίνδυνους ατραπούς.

Εκθέτει τη Δημοκρατία διεθνώς και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, υπενθυμίζουμε, διενεργεί έρευνα  για τις μαζικές πολιτογραφήσεις σε βάρος της Κύπρου.

Δυστυχώς για αυτούς, οι πολίτες παρακολουθούν και τους κρίνουν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε να ζητούμε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία σε θέματα δημοσίου συμφέροντος. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ευρήματα όλων των ερευνών για το σκάνδαλο των διαβατηρίων.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand