Αναμένουμε άμεση λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, όχι επιστροφή στην αρχή.

Η πορεία υλοποίησης του Γενικού Συστήματος Υγείας αντιμετωπίζει προβλήματα. Έρχεται και πάλι στο προσκήνιο  από τα κόμματα που δεν ήθελαν από την αρχή την εφαρμογή του ΓΕΣΥ η φιλολογία για κατάρρευση του Γενικού Συστήματος Υγείας ενώ το συνδέουν και με την βιωσιμότητα του ΟΚΥπΥ και τα δημόσια νοσοκομεία.  Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να οδηγήσουν το ΓΕΣΥ πίσω στην; έχω και στην αλλαγή της φιλοσοφίας του. 

Σημειώνουμε ότι σε χθεσινές δηλώσεις τους ο  Διευθυντής του ΟΚΥπΥ ξεκαθάρισε πως είναι άλλος ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ενώ ο Διευθυντής του ΟΑΥ ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του ΓεΣΥ δεν είναι ελλειμματικός άλλα παρουσιάζει πλεονάσματα.

Η συζήτηση για τα υπαρκτά προβλήματα στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ και στα δημόσια νοσοκομεία δεν πρέπει να μας οδηγήσει πίσω, δηλαδή σε αλλαγές της αρχιτεκτονικής και  των αρχών επί των οποίων οικοδομήθηκε. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζουμε πως δεν ανησυχούμε για την αύξηση του προϋπολογισμού του Υπουργείο Υγείας, άλλα κυρίως για το γεγονός ότι ο αυξημένος προϋπολογισμός δεν επιλύει τα προβλήματα εκεί και όπου υπάρχουν.

Θεωρούμε αναγκαίο να τερματιστούν τα επικοινωνιακά παιγνίδια στην υγεία που προκαλούν ταλαιπωρία και έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand