Η πυρκαγιά στον Ακάμα είναι ο προπομπός καταστροφικών αποφάσεων. (Ανοίγει ο δρόμος – κυριολεκτικά - για την οικιστική ανάπτυξη στην καρδιά του Ακάμα;)

Μπορεί η προσοχή της κοινής γνώμης να έχει στραφεί στον Ακάμα λόγω της τελευταίας καταστροφικής πυρκαγιάς, αλλά κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι γίνεται πίσω απο τους καπνούς της φωτιάς.

Φαίνεται ότι στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με ομάδες συμφερόντων και μεγαλοσυμφέροντα για τις ζώνες ανάπτυξης στην περίμετρο της προστατευόμενης αλλά και μέσα στη προστατευόμενη ζώνη.

Αποκαλύπτουμε σήμερα την αλληλογραφία του τμήματος κτηματολογίου με περιβαλλοντικές οργανώσεις όπου αποκαλύπτεται ουσιαστικά η αλλαγή των κτηματολογικών σχεδίων ώστε να διασφαλίζεται το δικαίωμα πρόσβασης στην ιδιοκτησία της εταιρείας στην καρδιά της χερσονήσου του Ακάμα, στην τοποθεσία «Φοντάνα Αμορόζα».

Γνωρίζουμε ότι γίνονται παρασκηνιακά επαφές με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα με στόχο να δημιουργηθεί ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον ώστε να επιτραπεί κάποιας μορφής οικιστικής ανάπτυξης στην περιοχή αυτή, που θεωρείται υψηλής βιολογικής σημασίας και έχει πάρει ένα εμβληματικό χαρακτήρα στα τριάντα πέντε χρόνια του αγώνα του Περιβαλλοντικού Κινήματος της Κύπρου για την σωτήρια του Ακάμα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την όποια μορφή ανάπτυξης στην περιοχή προστασίας της φύσης στον Ακάμα.

Ζητούμε να επανέλθουν τα όρια της προστατευόμενης περιοχής όπως ήταν στην αρχική μελέτη του προγράμματος Life και να προχωρήσει αμέσως το διαχειριστικό σχέδιο που να καθορίζει τα συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της Φύσης.

Επιτέλους στην περίπτωση του ΑΚΑΜΑ πρέπει να μπει η προστασία του περιβάλλοντος ως προτεραιότητα και όχι η  ανάπτυξη. Δεν μιλούμε για συνέργειες αλλά για προτεραιότητες. Και για μας το θέμα αυτό είναι ξεκάθαρο κύριε Πρόεδρε.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand