Η «ανάπτυξη» και οι «επενδύσεις» για τις πολιτογραφήσεις γίνονται εις βάρος και του περιβάλλοντος. Η περίπτωση του «Άμμου του καμπούρη».

Για να ικανοποιηθεί η ζήτηση των πολυτελών οικιών για τις ανάγκες των πολιτογραφήσεων και της οικονομικής δραστηριότητας των «επενδυτών» παρατηρείται μια διαχρονική επέμβαση και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κατάγγελλε από το 2012, τις παράνομες επεμβάσεις στη παραλία «Άμμος του Καμπούρη» στην Αγία Νάπα από οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση παραθεριστικών κατοικιών. Παραλία που έγινε ακόμη πιο γνωστή με την πρόσφατη αποκάλυψη πως ο Αρχιεπίσκοπος μερίμνησε για εργασίες στο σημείο για λογαριασμό του καταζητούμενου επιχειρηματία Τζο Λόου. Για την περίπτωση των παράνομων εργασιών στην περιοχή του «Άμμου του καμπούρη» έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα, εγγράψει θέμα στη Βουλή και προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Ακόμη ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, παρατηρούμε με μεγάλη μας λύπη πως τα όσα αναφέρουμε εδώ και πολύ καιρό για τις διαρροές αγωγών από τους πύργους που κτίζονται στην ακτογραμμή της Κύπρου, την περιβαλλοντική ρύπανση και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, δυστυχώς επαληθεύονται. Θυμίζουμε ότι οι περισσότερες επαύλεις που έχουν κτιστεί στην παραλία της Πέγειας πάνω στις θαλασσινές σπηλιές έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα της παραχώρησης των υπηκοοτήτων έναντι επενδύσεων.

Είναι κρίμα η πολιτική της Κυβέρνησης για τα διαβατήρια – πέραν του διασυρμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και λόγω της έλλειψης διαφάνειας στις διαδικασίες – να έχει τόσο αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Δεν μπορεί να λέγεται «ανάπτυξη» κάτι που καταστρέφει την φύση και το περιβάλλον.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand