Παρέμβαση κ. Γιώργου Περδίκη στην Ευρωπαϊκή Ομάδα Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου για την ανθρωπιστική κρίση στο Ιράκ

viber image 2019 08 06 15 17 09

Επιστολή στους Συμπροέδρους της Ομάδας των Πρασίνων / Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ska Keller και κ. Philippe Lamberts απέστειλε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απευθύνοντας επείγουσα έκκληση για επικείμενη ανθρωπιστική κρίση στο Ιράκ.

Η έκκληση για την κίνηση αυτή, υποβλήθηκε από τους εκπροσώπους του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (PYD, Συρία) στην Κύπρο, μετά από συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη την 1η Αυγούστου.

Απευθυνόμενος προς τους Συμπροέδρους της Ομάδας των Πρασίνων αναφέρθηκε στην επείγουσα έκκληση για μια επικείμενη ανθρωπιστική κρίση στο στρατόπεδο προσφύγων Maxmur, στο οποίο στεγάζονται πάνω από δέκα χιλιάδες πρόσφυγες, στην περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ.

Στις 19 Ιουλίου 2019, μετά από μια τουρκική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Maxmur (κέντρο προσφύγων), δημιουργήθηκαν σοβαρές ανησυχίες ότι η τουρκική επιθετικότητα θα ενταθεί στην περιοχή, προκαλώντας περισσότερο ανθρώπινο πόνο. Η επιθετικότητα της Τουρκίας στη γειτονιά μας αυξάνεται, στοχεύοντας στον κουρδικό λαό στο Ιράκ και τη Συρία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς να αναφέρουμε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες πρόσφατα καταδικάστηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Γιώργος Περδίκης καλεί τους δύο Συμπροέδρους, ενόψει της ενισχυμένης παρουσίας της Ομάδας των Πρασίνων / Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (Greens/EFA) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να υποστηριχθεί η δράση της ΕΕ, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω παραβιάσεις του διεθνούς (και ευρωπαϊκού) δικαίου και των ανθρωπιστικών κρίσεων από την Τουρκία.

Η επιστολή του κ. Περδίκη συνοδεύεται από την επιστολή - έκκληση του εκπροσώπου του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (PYD, Συρία) αναφορικά με την επικείμενη ανθρωπιστική κρίση στο Ιράκ, όπως αυτή παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Κινήματος κατά τη συνάντηση.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand