Ο Δήμος Λευκωσίας οφείλει να αποτρέψει την έκδοση πολεοδομικής άδειας για κατασκευή δεκαώροφης οικοδομής στην Οδό Κινύρα

Πληροφορίες ότι ο Δήμος Λευκωσίας ως πολεοδομική αρχή, προσανατολίζεται να εκδώσει πολεοδομική άδεια για ανέγερση οκταώροφης πολυκατοικίας (ή και δεκαώροφης πολυκατοικίας) σε περιοχή ειδικού χαρακτήρα, έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις τόσο από δημότες όσο και από Δημοτικούς Συμβούλους.

Στις 2/4/19 στάλθηκε προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη επιστολή από ομάδα Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Λευκωσίας (που συνυπογράφεται και από τον δημοτικό σύμβουλο του Κινήματος κ. Κυριάκο Τσιμίλλη) η οποία αναφέρει τις σχετικές πρόνοιες του νόμου, εξηγώντας πως όχι μόνο αλλοιώνεται ο ειδικός χαρακτήρας της περιοχής, αλλά φαίνεται ότι παραβιάζονται και συγκεκριμένες νομοθεσίες.

Η πρόθεση κατασκευής της δεκαώροφης πολυκατοικίας αφορά την περιοχή του Λήδρα Πάλας και των δικαστηρίων, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας, όπου επιτρέπεται μόνο η χαμηλή δόμηση. Μοναδικό κτίριο στην περιοχή που είναι πολυώροφο είναι η πολυκατοικία Σιακόλα, ένα κτίριο κτισμένο πριν πολλές δεκαετίες, στο νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής. Η ανέγερση ενός δεκαώροφου κτιρίου μέσα σε μια περιοχή με διώροφα κτίρια, σαφώς και θα αλλοιώσει το αστικό περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, απευθυνόμενος με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, γνωστοποιεί εκ νέου τα γεγονότα, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση να εξασκήσει όλες τις εξουσίες που του δίνει η νομοθεσία για να σταματήσει αυτό το περιβαλλοντικό και πολεοδομικό έγκλημα.

Ας μην έχουμε τα ίδια που ζήσαμε πριν κάποια χρόνια με το Γιώρκειον μέγαρο!

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand