Οικολόγοι: Η ώρα του Ανώτατου για την υπόθεση Billy

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να εφεσιβάλει την αθωωτική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για την υπόθεση Billy.

Υπενθυμίζουμε πως το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είχε ζητήσει όπως την εκδίκαση της υπόθεσης πρωτόδικα να την αναλάβει το Κακουργιοδικείο και όχι το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, λαμβάνοντας υπόψη και το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή. Ελπίζουμε το Ανώτατο Δικαστήριο να καταλήξει σε απόφαση χωρίς κανένα περιορισμό ή έξωθεν επιρροή.

Ανεξάρτητα όμως από την απόφαση του, το Ανώτατο Δικαστήριο καλείται μέσω αυτής της απόφασης να εκδώσει καθοδηγητική οδηγία προς τα Επαρχιακά Δικαστήρια ώστε να αποδίδουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή σε υποθέσεις κακοποίησης ή δολοφονίας ζώων. Δεν μπορεί όλες οι υποθέσεις κακοποίησης ζώων να κρίνονται από τα επαρχιακά δικαστήρια με υπερβολική επιείκεια. Μέσω των αποφάσεων των δικαστηρίων θα σταλεί και το μήνυμα στις αστυνομικές αρχές αλλά και την κοινωνία, ότι υπάρχουν νόμοι για τη διαφύλαξη της ευημερίας των ζώων, οι οποίοι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν.

Τόσο η αστυνομία όσο και τα δικαστήρια μας πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν τα εγκλήματα κατά των ζώων για αυτό που είναι: προπομποί πιο βίαιων εγκλημάτων κατά συνανθρώπων μας. Είναι τεκμηριωμένο εδώ και δεκαετίες στη βάση επιστημονικών ερευνών, πως τα πρώτα σημάδια βίαιης συμπεριφοράς των πλείστων δολοφόνων προέκυψαν με βιαιοπραγίες κατά ζώων. Οφείλουν λοιπόν να εξετάζουν τα εγκλήματα κατά της ευημερίας των ζώων με την ίδια σοβαρότητα και αφοσίωση που αφιερώνουν στην εξέταση βίαιων εγκλημάτων κατά του ανθρώπου. Γιατί η καταδίκη σε φυλάκιση ατόμων που επιδεικνύουν τέτοια βίαιη και καταστροφική συμπεριφορά, μπορεί να αποτρέψει πολύ χειρότερα εγκλήματα, με την παροχή ευκαιρίας έγκαιρης ψυχολογικής στήριξης και θεραπείας των ατόμων αυτών.

Με την ευκαιρία αυτή, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών επαναφέρει το αίτημα του για δημιουργία αστυνομίας των ζώων.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand