Μέγα σφάλμα η δημιουργία Νέας Λατομικής Ζώνης στην Επαρχία Λάρνακας, στην ευρύτερη περιοχή Λευκάρων – Λυθροδόντα

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης έχει ξεκινήσει διαδικασία εκπόνησης Στρατηγικής Μελέτης Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για την πιθανή δημιουργία νέας λατομικής ζώνης στην Επαρχία Λάρνακας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Λευκάρων – Λυθροδόντα.

Επ’ αυτού, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης έχει αποστείλει επιστολή προς τον κ. Κώστα Κωνσταντίνου, διευθυντή του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, στην οποία εκφράζεται η διαφωνία των Οικολόγων στη δημιουργία λατομικής ζώνης σε περιοχές που είναι εντός ή πλησίον δασικών περιοχών ή περιοχών προστασίας της φύσης ή των πουλιών. Οι συγκεκριμένες τοποθεσίες που έχουν προταθεί, δυστυχώς εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Επιπλέον αναμένεται η εγγραφή του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος με πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας του Κινήματος κ. Γιώργος Χαραλάμπους δήλωσε τα εξής: Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν συμφωνεί στην υλοποίηση των σχεδίων για δημιουργία νέας λατομικής ζώνης στην περιοχή μεταξύ Λυθροδόντα -Δελίκηπου και Λευκάρων. Θα εργαστούμε με τους επηρεαζόμενους κατοίκους και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις για να αποτρέψουμε εάν τέτοιο ενδεχόμενο. Αναμένουμε ότι η ένσταση μας, η οποία υποβλήθηκε έγκαιρα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, θα τύχει της δέουσας αξιολόγησης προς αποτροπή ενδεχόμενης περιβαλλοντικής παρέμβασης.".

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand