Δικαίωμα του ΣΑΕΚ να τοποθετείται δημόσια, δικαίωμα όμως όλων μας η καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας

Στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου συνεχίστηκε η επίθεση ενάντια στο νομοσχέδιο για το ΓΕΣΥ, αλλά και ευρύτερα, ενάντια στη δημιουργία ενός δημόσιου συστήματος υγείας.

Κατανοούμε την αντίδραση του Συνδέσμου, τα μέλη του οποίου θα δουν πιθανώς να μειώνεται ο κύκλος εργασιών τους, λόγω του υπό ψήφιση νόμου, ωστόσο οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε πως θεμελιώδης κανόνας των σύγχρονων δημοκρατιών, είναι η ισότητα. Την ισότητα αυτή, με καθολική πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, έρχεται να θεσμοθετήσει ο νόμος για το ΓΕΣΥ, παρά τις όποιες αδυναμίες του.

Εμείς εξ’ αρχής είχαμε εκφράσει την τεκμηριωμένη διαφωνία μας, με τις θέσεις του ΣΑΕΚ, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων των Κυπρίων, ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους, να έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο αγαθό της Υγείας.

Θεωρούμε αδιανόητο και πολιτικά ανέντιμο εκ μέρους του ΣΑΕΚ να κατηγορεί όλα τα κόμματα για τις παρασκηνιακές επαφές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ τους. Ο ΣΑΕΚ επειδή φαίνεται να μην καταφέρνει να χρησιμοποιήσει κάποια πολιτικά κόμματα ως δούρειους ίππους του, στρέφεται συλλήβδην εναντίον όλων των κομμάτων. 

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, αυτή η ισοπέδωση εκ μέρους του ΣΑΕΚ.

 
Δεκτή λοιπόν η προσπάθεια υπεράσπισης των συμφερόντων του Συνδέσμου, αλλά το καθολικό συμφέρον προηγείται και για εμάς θα προηγείται πάντα.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand