Έκθεση Εκλογικών Εξόδων κας. Έφης Ξάνθους - Ευρωεκλογές 2019

Εκλογικά έξοδα Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις Ευρωεκλογές 2019

Τα εκλογικά έξοδα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις Ευρωεκλογές 2019 έχουν ως εξής:

Έξοδα

 

(€)

 

Εκδηλώσεις

 

6,291.09

 

Διαφημίσεις / Επικοινωνιακό

 

33,302.41

 

Ταχυδρομείο

 

2,803.56

 

Extra εργασιακό προσωπικό

 

4,230.00

 

Παράβολα

 

3,000.00

 

Διάφορα

 

553.18

 
   

50,180.24

 

Σχετική επιστολή έχει αποσταλεί στον προϊστάμενο της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών, κ. Δημήτρη Δημητρίου, με κοινοποίηση στον Γενικό Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Δείτε την επιστολή 

Έκθεση Εκλογικών Εξόδων κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου - Ευρωεκλογές 2019

Έκθεση Εκλογικών Εξόδων κας Αλεξίας Σακαδάκη - Ευρωεκλογές 2019

Γ. Περδίκης: Οι πολίτες θα προσέλθουν στη δημοκρατική διαδικασία

Την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γεώργιος Περδίκης.

«Παρά το γεγονός ότι τα κόμματα δεν μας έδωσαν την ευκαιρία να ψηφίσουμε με οριζόντια ψηφοφορία αυτή τη φορά πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της δημοκρατίας και θα προσέλθουν στη δημοκρατική διαδικασία, θα δώσουν το ‘παρών’ τους και θα διεκδικήσουν το δικό τους μέλλον. Το δικό τους μέλλον μέσα από μια Ενωμένη Ευρώπη, μια ενωμένη Κύπρο», δήλωσε ο κ. Περδίκης, στο Δημοτικό Σχολείο Δασουπόλεως, στη Λευκωσία, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Εκλογικό Κέντρο Β’.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε εξάλλου ότι «υπάρχει κατά κόρον παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας».

«Η εκλογική νομοθεσία επιβάλλει να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, γι’ αυτό και εγώ, σεβόμενος τη νομοθεσία, δεν θα προβώ σε δηλώσεις που θα υποδεικνύουν στους πολίτες τι θα κάνουν σήμερα. Θεωρώ ότι όταν υπερασπίζεται κάποιος τη νομοθεσία υπερασπίζεται τη δημοκρατία και όταν αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία πρέπει να υπερασπιζόμαστε και να ακολουθούμε τις νομοθεσίες», είπε.

(ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΓΒΑ)

Το πραγματικό διακύβευμα των Ευρωεκλογών Ούτε το κατεστημένο, ούτε η ακροδεξιά είναι απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε

Κοινή δήλωση των υποψήφιων Ευρωβουλευτών της συνεργασίας Συμμαχία-Οικολόγοι. Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Έφη Ξάνθου, Μαρία Παστελλά, Αλεξία Σακαδάκη, Δρ. Δώρος Χριστοδουλίδης

Σε αυτές τις εκλογές εμείς δεν απευθυνθήκαμε στους φανατικούς και σε όσους πιστεύουν στις ιδεολογίες του μίσους και του ακραίου εθνικισμού. Κόντρα στις κοκορομαχίες και στους στημένους καβγάδες των πάνελ, ως υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της συνεργασίας Συμμαχία – Οικολόγοι καταθέσαμε τη δική μας θετική ατζέντα για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Κόντρα σε όσους πιστεύουν ότι τους χαλούμε το κομματικό τους «πάρτι», βλέπουμε τις τελευταίες μέρες τις προτάσεις να αγκαλιάζονται, τη στήριξη να μεγαλώνει και ολοένα και περισσότερο κόσμο να πιστεύει σε εμάς.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε και θα κερδίσουμε την έκτη έδρα ώστε να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας για:  

 • την απρόσκοπτη εφαρμογή του ΓεΣΥ, 
 • την καθιέρωση εθνικού κατώτατου μισθού και κατώτατης σύνταξης, 
 • την οριζόντια ψηφοφορία,
 • δράσεις για την κλιματική κρίση, 
 • Την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της τροφής μας από τα χημικά και την μείωση της χρήσης των πλαστικών,
 • Tην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
 • Την προστασία και ευημερία των ζώων
 • τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, 
 • ίσες ευκαιρίες σε άνδρες και γυναίκες, 
 • αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, 
 • και δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου. 

Καλούμε όσους πολίτες συμφωνούν μαζί μας, να στηρίξουν το όραμά μας για μια Ευρώπη ελεύθερη, οικολογική, δημοκρατική, βιώσιμη και ενωμένη. Τους καλούμε να στείλουν για πρώτη φορά ένα Κύπριο Ευρωβουλευτή σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: στην ομάδα των Πρασίνων ή στην ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών. Να ψηφίσουν τη συνεργασία Συμμαχία – Οικολόγοι ώστε για πρώτη φορά η πατρίδα μας να είναι παρούσα σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα –εκτός από το Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλιστές και την Αριστερά που θα έχει βέβαιη εκπροσώπηση. 

Σήμερα που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από συνεργασίες και συμμαχίες, καλούμε τους πολίτες να μας δώσουν τη δύναμη και να αποκλείσουν όλους εκείνους που θέλουν να μας κρατήσουν πίσω. Πατριωτισμός δεν είναι το μίσος, η περιθωριοποίηση και η μισαλλοδοξία. Ούτε πρόοδος είναι το κατεστημένο που δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Εμείς θέλουμε Ευρωβουλευτές διεκδικητικούς και ενεργούς εκεί όπου αποφασίζεται το 85% των νόμων που εφαρμόζονται στην πατρίδα μας. Θέλουμε μια Ευρώπη δημοκρατική, ανοιχτή και οικολογική που θα εμπλουτίζει την εθνική μας ταυτότητα και θα είναι αλληλέγγυα στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως η μεταναστευτική ή  η περιβαλλοντική κρίση. 

Όσοι πολίτες συμφωνούν με τις προτάσεις μας, τους καλούμε να προσπεράσουν το ψεύτικο δίλημμα κατεστημένο ή ακροδεξιά και να κάνουν τη ξε-κάθαρη επιλογή: να ψηφίσουν θετικά, να ψηφίσουν τη συνεργασία Συμμαχία – Οικολόγων και για πρώτη φορά να στείλουν Κύπριο Ευρωβουλευτή σε μια από τις μεγάλες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το ψευτοδίλημμα έχει ανατραπεί από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την συνεργασία Συμμαχία - Οικολόγοι να είναι στο παιχνίδι διεκδίκησης της 6ης Έδρας.

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΜ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Σιζόπουλος και ΕΛΑΜ δεν θέλουν να κριθούν από τις πολιτικές τους θέσεις αλλά από ένα πλαστό ψευτοδίλημμα που προσπάθησαν να συντηρήσουν καθ` όλη τη διάρκεια της προεκλογικής.

Αυτό τους το ψευτοδίλημμα έχει ανατραπεί από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την συνεργασία Συμμαχία - Οικολόγοι να είναι στο παιχνίδι διεκδίκησης της 6ης Έδρας.

Τώρα που δεν μπορούν άλλο να κοροϊδεύουν το λαό με ψευδοδιλήμματα, φάνηκε η πολιτική τους "γύμνια".

Από την μια ο κύριος Σιζόπουλος αρνείται να δώσει απαντήσεις σε όλα τα σοβαρά πολιτικά ερωτήματα που του τίθενται. Τουλάχιστον σήμερα παραδέχτηκε ότι δεν θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ αφού στην πρωινή εκπομπή του 107,6 δήλωσε: «Είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας όπως εγώ με χρόνια καριέρας ,που έκτισα ένα όνομα που δεν περιορίζεται μόνο στα στενά όρια της Κύπρου να θέσω συμμετοχή σε ένα σύστημα το οποίο είναι ακόμα υπό διαμόρφωση»;

Από την άλλη το ΕΛΑΜ λιποταχτεί από όλες τις τηλεοπτικές συζητήσεις των Πολιτικών Αρχηγών που εξαρχής είχε δηλώσει πως θα συμμετέχει.

Μια ματιά στην παγκόσμια επικαιρότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι ούτε η ακροδεξιά δίνει απαντήσεις στο κατεστημένο. Το σκάνδαλο με τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι – τον οποίο συχνά επικαλείται το ΕΛΑΜ – αλλά και οι καταγγελίες για συνεργασία της Κυβέρνησης της Αυστρίας με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων σε σκάνδαλο, αποδεικνύουν ότι η ακροδεξιά όταν παίρνει την εξουσία αποδεικνύεται διεφθαρμένη.

Κόντρα στο λαϊκισμό, στα συνθήματα και τα ψευτοδιλήμματα η Συνεργασία Συμμαχία - Οικολόγοι αποτελούν την μοναδική ξεκάθαρη πολιτική επιλογή η οποία έχει την δυναμική να κερδίσει την 6η Έδρα.

Ούτε κατεστημένο, ούτε ακροδεξιά.

Τους προσπερνάμε!

Το προεκλογικό μήνυμα των Οικολόγων που προκάλεσε αντιδράσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τον καναπέ κανείς δεν άλλαξε ποτέ τίποτα! Σήκω και διάλεξε με την ψήφο σου την Ευρώπη και την Κύπρο που θες να ζήσεις.

Επιστολές Σιζόπουλου σε φαρμακοποιούς

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Η μανία του κ. Σιζόπουλου να εμποδίσει την ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ, δεν έχει όρια.

Αφού σε κάθε Ολομέλεια κατέθετε σειρά τροπολογιών επί των κανονισμών του ΓΕΣΥ που σκοπό είχαν να παρεμποδίσουν το ΓεΣΥ (και καταψηφίζονταν από το σύνολο των υπόλοιπων βουλευτών), τώρα προσπαθεί να παραπλανήσει τους φαρμακοποιούς με μοναδικό στόχο να υφαρπάξει τη ψήφο τους.

Οι τροπολογίες που κατέθεσε ο κ. Σιζόπουλος είναι πισώπλατη μαχαιριά στο ΓΕΣΥ και στους ίδιους τους φαρμακοποιούς που δημοκρατικά και με μεγάλη πλειοψηφία έχουν ενταχθεί στο ΓΕΣΥ.

Τώρα με επιστολή του προς όλους τους φαρμακοποιούς τους «ενημερώνει» ότι δήθεν με δική του παρέμβαση αποσύρθηκαν οι κανονισμοί για την ίδρυση και τη λειτουργία φαρμακείου εντός των νοσοκομείων.

Ας πούμε τώρα και την αλήθεια:

Η Βουλή έχει ήδη ψηφίσει τη λειτουργία νοσοκομειακών φαρμακείων (από ιδιώτες) στην πλήρη εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Ψήφισε ήδη και την προσωρινή λειτουργία των φαρμακείων στα νοσοκομεία. Αυτό που δεν ψηφίστηκε ακόμα είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των νοσοκομειακών φαρμακείων.

Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αποσύρει τους εν λόγω κανονισμούς για να έχει χρόνο περαιτέρω διαβούλευσης μετά από την ομόφωνη συμφωνία της Επιτροπής Υγείας. Ο κ. Σιζόπουλος έχει απομακρυνθεί από την πραγματικότητα.

Ο κ. Σιζόπουλος το μόνο που κάνει είναι να υποσκάπτει το ΓεΣΥ. Ουδέποτε υπήρξε εποικοδομητικός και χρήσιμος για να εξευρεθούν λύσεις. Απλά καταγγέλλει και προσπαθεί να διαιωνίσει τα προβλήματα.

Αν ήθελε να στηρίξει το ΓεΣΥ αυτό που πρέπει πρωτίστως να πράξει είναι να ενταχθεί ο ίδιος. Ας απαντήσει επιτέλους. Θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ;

Διερωτόμαστε αν αυτή την συμπεριφορά του κ. Σιζοπουλου την ενστερνίζονται οι χιλιάδες Εδεκίτες που έχουν εγγραφεί στο ΓΕΣΥ, είτε ως ιατροί, είτε ως φαρμακοποιοί, είτε ως απλοί πολίτες.

Οι μόνοι που μπορούν να εξασφαλίσουν ένα υγιές πλαίσιο για όλους τους τους λειτουργούς υγείας που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ είναι όσοι πιστεύουν στο ΓεΣΥ και όχι όσοι το πολεμούν.

*Επισυνάπτεται η επιστολή του κ. Σιζόπουλου στους φαρμακοποιούς καθώς και η επιστολή του Υπουργείου Υγείας στην Επιτροπή Υγείας.

epistoli sizo

Κατεβάστε την Επιστολή_από_Υπουργείο_Υγείας.pdf

Προεκλογικές κόντρες για συσπείρωση ψήφων

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολίτων εκφράζει τη δυσαρέσκεια του παρακολουθώντας την καθημερινή αντιπαράθεση σε ψηλούς τόνους μεταξύ ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ.

Υποτίθεται ότι «ο εχθρός είναι εντός των πυλών». Τι είδους αλληλοσφαγή είναι αυτή για μια φούχτα ψήφους;

Εμείς έχουμε εμπειρία από τέτοιες συμπεριφορές. Πριν λίγα χρόνια συμφώνησαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο για να διώξουν τους Οικολόγους από τη Βουλή και αφού το πέτυχαν - με την ανοχή των κομμάτων του κέντρου - μετά άρχισαν να σκοτώνονται και να βρίζονται μεταξύ τους για να συσπειρώσουν.

Εμείς δεν θα παίξουμε το παιγνίδι τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις και εισηγήσεις για την Κύπρο, για την Ευρώπη.

Στη ρύπανση των συνθημάτων, στις κόντρες χωρίς ουσία, απαντούμε με μια δημοκρατική, εναλλακτική και οικολογική πρόταση. Με την εκλογή του πρώτου οικολόγου ευρωβουλευτή η Κύπρος αποκτά φωνή σε μια από τις πιο δραστήριες ευρωομάδες.

Σελίδα 1 από 2
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand