Ο υποψήφιος πρόεδρος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος εξήγγειλε μέρος της περιβαλλοντικής του πολιτικής κατά την σημερινή δεντροφύτευση σε πάρκο στην περιοχή Δασούπολης που οργάνωσε ο Δήμος Στροβόλου σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

nikolas papadopoulos

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

 

Λευκωσία, 13 Οκτωβρίου 2017

Κύριο Γιώργο Περδίκη

Πρόεδρο Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών

Λευκωσία

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και γραπτώς για την πρόσκλησή σας να παραστώ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, στις 10 Σεπτεμβρίου 2017, όπου είχα την ευκαιρία να αναπτύξω το γενικό πλαίσιο των θέσεων μου σχετικά με το παρών και, κυρίως, το μέλλον της πατρίδας μας σε όλους τους τομείς, αλλά και να ακούσω τις απόψεις και τους προβληματισμούς των στελεχών της ανώτατης ηγεσίας του Κινήματος σας.

Πριν προχωρήσω, θέλω να επαναλάβω την επιθυμία, τόσο εμένα προσωπικώς όσο και των Δυνάμεων της Αλλαγής που με τιμούν με τη στήριξή τους, να πετύχουμε τη στήριξη και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουμε για αλλαγή, αξιοπιστία και ελπίδα.

Πέρα από τους δεσμούς συνεργασίας και κοινής δράσης των πολιτικών χώρων από τους οποίους προερχόμαστε, δεσμοί οι οποίοι θα πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον, έχω την άποψη ότι μας συνδέει και η κοινή εκτίμηση ότι οι διακυβερνήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων οδήγησαν σε επικίνδυνα μονοπάτια τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό και επηρέασαν αρνητικά τους θεσμούς, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή της πατρίδας μας, με αποτέλεσμα τις δυσμενείς συνέπειες που βιώνει ο κυπριακός λαός, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Τους προηγούμενους μήνες είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με την ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στη βάση των Προγραμματικών Θέσεων του Κινήματος, τις οποίες μου είχατε αποστείλει. Στη βάση αυτού του Πλαισίου Προγραμματικών Θέσεων άλλωστε, ανέπτυξα τις απόψεις μου ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και απάντησα στις ερωτήσεις που μου υποβλήθηκαν. 

Κυπριακό

 

Σε σχέση με το Κυπριακό, επαναλαμβάνω αυτό που δήλωσα τόσο ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, στις 10 Σεπτεμβρίου 2017, όσο και στα ΜΜΕ αμέσως μετά τη συνάντηση μας στις 31 Μαΐου 2017, ότι συμφωνώ με το Πλαίσιο Προγραμματικών Θέσεων για το Κυπριακό. Θα πρέπει μάλιστα να σημειώσω ότι αυτό το πλαίσιο θέσεων λήφθηκε υπόψη, μαζί ασφαλώς και με τις θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, της ΕΔΕΚ, του Κινήματος Αλληλεγγύη και του Κινήματος «Μήνυμα Ελπίδα» που ήδη στηρίζουν την υποψηφιότητα μου, στην εκπόνηση της ολοκληρωμένης Νέας Στρατηγικής για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη Λύση του Κυπριακού, την οποία ήδη παρουσίασα στον Κυπριακό λαό την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017. Η εκπόνηση και αναλυτική παρουσίαση αυτής της Νέας Στρατηγικής συνιστά κομβικής σημασίας αλλαγή στον τρόπο που προσεγγίζουμε το ρόλο και τη λειτουργία της πολιτικής στη χώρα μας και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της διακυβέρνησης της επόμενης πενταετίας.

Εσωτερική διακυβέρνηση

 

Σε σχέση με την εσωτερική διακυβέρνηση, δηλαδή με όλους τους τομείς πέραν του Κυπριακού, θα ήθελα να αναφέρω ότι το Πλαίσιο Συμφωνίας μας, θα συμβάλει στην εκπόνηση του Προγράμματος Διακυβέρνησης το οποίο τυγχάνει επεξεργασίας από εμένα, τους συνεργάτες μου στο Εκλογικό Επιτελείο και τους αρμόδιους εκπροσώπους του Δημοκρατικού Κόμματος, της ΕΔΕΚ, του Κινήματος Αλληλεγγύης και του Κινήματος «Μήνυμα Ελπίδας».

Όπως αντιλαμβάνεστε, στην ευκταία περίπτωση στήριξης του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην υποψηφιότητά μου, στις 15 Οκτωβρίου 2017, θα έχετε τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στη διαδικασία εκπόνησης του Προγράμματος Διακυβέρνησης.

 

Πλαίσιο Προγραμματικών Θέσεων για το Κυπριακό

 

Έσοδα - Έξοδα βουλευτικών εκλογών 2016

ΕΣΟΔΑ:  
Εισφορές  10,600.00
Εκλογική χορηγία  58,003.17
Συνεισφορά υποψηφίων  1,275.00
   
  69,878.17
   
ΕΞΟΔΑ:  
Διαφημίσεις  20,405.12
Διοίκησης & Επικοινωνίας 55,442.51
Συνέδρια / Εκδηλώσεις 21,020.67
Εκτυπώσεις  1,608.58
Ταχυδρομείο 2,483.93
Επιβάρυνση κινήματος για παράβολα 9,500.00
  110,460.81
   
Κάλυψη εξόδων από το Κίνημα -40,582.64
   

Gallery

Ap 23 06 010 05 373 page 001 Ap 23 06 010 05 373 page 002 Document page 001 Document page 002

Εκλογικά έξοδα Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις Δημοτικές Εκλογές 2016

 

Τα εκλογικά έξοδα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις Δημοτικές Εκλογές 2016 έχουν ως εξής:

 

ΕΞΟΔΑ:  
Διαφημίσεις 487.90
Διοίκησης & Επικοινωνίας 1,820.61
Συνέδρια / Εκδηλώσεις 400.95
Εκτυπώσεις 9,938.52
Ταχυδρομείο 1,549.13
  14,197.11

 

Σχετική επιστολή έχει αποσταλεί στον προϊστάμενο της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών, κ. Δημήτρη Δημητρίου, με κοινοποίηση τον Γενικό Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

 

Τα εκλογικά έξοδα των υποψηφίων της Επαρχίας Λάρνακας

Μπορείτε να δείτε τα εκλογικά έξοδα στο κάθε Δήμο της επαρχίας Λευκωσίας, κάνοντας κλίκ στο όνομα του.

Δήμος Λάρνακας

Δήμος Αθηένου 

 

 

 

Τα εκλογικά έξοδα των υποψηφίων της Επαρχίας Λεμεσού

limassol

Τα εκλογικά έξοδα των υποψηφίων της Επαρχίας Λευκωσίας

Μπορείτε να δείτε τα εκλογικά έξοδα στο κάθε Δήμο της επαρχίας Λευκωσίας, κάνοντας κλίκ στο όνομα του. 

Δήμος Αγίου Δομετίου 

Δήμος Αγλαντζιάς 

Δήμος Γερίου 

Δήμος Έγκωμης 

Δήμος Λακατάμιας

Δήμος Λατσιών  

Δήμος Λευκωσίας 

Δήμος Στροβόλου

Δήμος Τσερίου 

Τα εκλογικά έξοδα των υποψηφίων της Επαρχίας Πάφου

Τα εκλογικά έξοδα των υποψηφίων της Επαρχίας Πάφου

Η αποχή πρέπει να προβληματίσει όλους


Δυστυχώς το κλισέ "νίκησε η αποχή" επιβεβαιώθηκε και σε αυτές τις εκλογές. Η μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων και στις τοπικές εκλογές θα πρέπει να προβληματίσει όλους. Οι πολίτες δε γύρισαν την πλάτη μόνο στα κόμματα, γύρισαν την πλάτη στο δικαίωμα της επιλογής για το ποιος θα εργαστεί για να βελτιώσει πράγματα που τον αγγίζουν καθημερινά.

Οι λόγοι της αποχής δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν σε λίγες λέξεις. Σίγουρα το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο και χρήζει ανάλυσης, από όλους.

Οι πολίτες στέλνουν το δικό τους μήνυμα, το οποίο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Οι πολίτες έχουν κουραστεί και έχουν απογοητευτεί από την εικόνα του πολιτικού κατεστημένου, από τις υποσχέσεις που ακούν εδώ και χρόνια και μένουν υποσχέσεις από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά.

Όμως οι πολίτες έχουν ευθύνη. Οφείλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.

Προκαλεί πάντως ιδιαίτερη εντύπωση η τοποθέτηση κάποιων κομμάτων ότι πρέπει να συνηθίσουμε την ψηλή αποχή και να μην μας τρομοκρατεί η αποστροφή των πολιτών προς τα κοινά. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την άποψη. Φαίνεται ότι κάποια πολιτικά κόμματα βολεύονται με την αποχή γιατί βλέπουν τα ποσοστά τους να εκτοξεύονται πλασματικά χαρίζοντας τους επιπλέον θέσεις εξουσίας.

Είναι καιρός να γίνουν αποδεκτές και να εφαρμοστούν προτάσεις που προωθούν την συμμετοχή των πολιτών όπως η οριζόντια ψηφοφορία, το ανάκλητο των εκλεγμένων αξιωματούχων και τα δημοψηφίσματα.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand