Πανηγυρισμοί Γεωργιάδη για την "αναβάθμιση" του οίκου Fitch χωρίς λέξη για την οικονομική πραγματικότητα

Η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Fitch, που πλέον μας κατατάσσει λίγο ψηλότερα από τον "πάτο" που έως σήμερα βρισκόμασταν, αποτέλεσε ακόμα μία αφορμή για πανηγυρισμούς από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γεωργιάδη. Βεβαίως ο ίδιος επιλέγει -όπως συστηματικά κάνει- να προβάλλει μόνο μερικούς δείκτες, όπως ο ρυθμός ανάπτυξης που πράγματι κινείται θετικά.

Μάλλον θεωρεί πως οι Κύπριοι ξεχνούν πως ο συγκεκριμένος δείκτης ήταν σε ανάλογο επίπεδο και τη χρονιά της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας.

Θα ήταν χρησιμότερο ο κ. Γεωργιάδης να τοποθετηθεί, αλλά κυρίως να σχεδιάσει το πως θα περιοριστεί το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που για τα επόμενα 2 έτη προβλέπεται στο 5% αλλά και το πως θα δοθεί λύση στον τεράστιο όγκο των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων που καταγράφονται στην έκθεση του οίκου Fitch. Ως προς το τελευταίο βέβαια, για το οποίο ο οίκος Fitch υπενθυμίζει ότι κατέχουμε παγκόσμια πρωτεία και αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την κυπριακή οικονομία, οι έως τώρα κινήσεις της κυβέρνησης  δείχνουν πως το μόνο που θεωρεί ως λύση είναι το ξεπούλημα σε ξένα funds, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες αυτής της κίνησης.

Αν ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί να υλοποιήσει βήματα για την ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας, στο χρόνο που απομένει στην απερχόμενη κυβέρνηση, μπορεί αν μη τι άλλο να περιορίσει τις ενθουσιώδεις δηλώσεις του.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ως μόνη βιώσιμη και εφαρμόσιμη πρόταση το σχέδιο για δημιουργία ενός δημόσιου οργανισμού διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εισήγηση πού θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand