Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων μπορούν να συνεχίσουν «κανονικά» το έργο τους, πάντα με το έντυπο Α. Γίνονται προσπάθειες και για τους μεμονωμένους

Εκτός από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται από αυτή την κατάσταση σε σχέση με τη δημόσια υγεία, έχει εντοπιστεί ακόμη μια παράπλευρη συνέπεια της πανδημίας, με τη σίτιση των αδέσποτων ζωών, τόσο εντός όσο και εκτός καταφυγίων.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Καδή μας πληροφόρησε πως οι εθελοντές που ανήκουν σε φιλοζωικές οργανώσεις έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται κανονικά όπως και πριν τα καταφύγια βοηθώντας τα αδέσποτα ζώα. Τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς θεωρείται εργασία, νοουμένου πως έχουν μαζί τους το σχετικό έντυπο Α και βεβαίωση από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Για τους μεμονωμένους φιλόζωους που θέλουν να συνεχίσουν να ταΐζουν αδέσποτα ζώα καταβάλλονται προσπάθειες μεταξύ των δύο Υπουργών Γεωργίας και Εσωτερικών, με τη βοήθεια και του υφυπουργού καινοτομίας για να βρεθεί μια λύση που να επιτρέπει τη συνέχιση του έργου τους χωρίς να επιτρέπονται καταχρήσεις. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται για την εν λόγω κατάσταση και θεωρούμε πως η συνεισφορά των εθελοντών είναι πάρα πολύ σημαντική και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε οι αρμόδιοι - ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες - να την παραμελήσουν.

 

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand