Συνάντηση Προέδρου της ΠΣΕΜ και αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Το τελευταίο διάστημα τα ζητήματα της παιδείας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Τα προβλήματα που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι οι μαθητές πρέπει άμεσα να επιλυθούν, καθώς κάποια επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό ακόμα και την απόδοση τους.

Για αυτό το σκοπό μέσα στα πλαίσια διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Κ. Γιώργος Περδίκης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ κ. Γιάννης Λαπήθιος, και ο κ. Μάριος Χριστοφόρου Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων πραγματοποίησαν συνάντηση για να συζητήσουν για τα θέματα που ταλαιπωρούν τους μαθητές.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα τετράμηνα και οι εξετάσεις τετραμήνων. Φαίνεται ότι η ΠΣΕΜ έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγή της μορφής των τετράμηνων.  Το γεγονός ότι το 75% των μαθητών έχουν ψηφίσει στις επαρχιακές συνελεύσεις υπέρ της κλιμάκωσης των μέτρων κατά των τετραμήνων, οπλίζει την ΠΣΕΜ για να προχωρήσει αύριο σε διαδήλωση έξω από το Προεδρικό.  

Αλλά σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν είναι η έξαρση της παραβατικότητας και του «μπούλινγκ» μέσα στο σχολικό χώρο, η κατανάλωση αλκοόλ και εξαρτησιογόνων ουσιών από τους μαθητές και η ανάγκη επαναφοράς του θεσμού της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία. 

Καλούμε τους αρμόδιους αλλά και τους μαθητές να συνεχίσουν τον διάλογο τους και να συνεργαστούν με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της παιδείας στην Κύπρο. 

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand