Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των κοινοτήτων Κάτω Πύργου και Σαλαμιούς για τις ελλείψεις των αγροτικών ιατρικών κέντρων

Επανέρχεται εκ νέου, το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων στην ακριτικής περιοχής του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, αλλά και της κοινότητας της Σαλαμιού της επαρχίας Πάφου όπου οι κάτοικοι των 18 κοινοτήτων σε χθεσινή τους διαμαρτυρία έξω από το ιατρικό κέντρο «Αγίας Βαρβάρας Σαλαμιού» αντέδρασαν για την υποβάθμιση του  δικού τους ιατρικού κέντρου.

Επιτελούς στο Υπουργείο Υγείας πρέπει να αντιληφθούν ότι σε εκείνες τις περιοχές ζουν άνθρωποι οι οποίοι στερούνται την βασική ιατρική υποδομή, με τραγικά αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις, τα οποία δεν είναι αναστρέψιμα.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης με κοινοβουλευτική ερώτηση του ημερομηνίας 6 Ιουνίου 2019 στη βάση παλαιότερων γεγονότων, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για την ενίσχυση του αγροτικού υγειονομικού κέντρου στον Πύργο Τηλλυρίας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους περιστατικά.

Επιπρόσθετα ο κ. Περδίκης με επιστολή του ημερομηνίας 09/10/19 προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας κ. Κώστα Κωνσταντίνου, ζητεί όπως γίνει επίσπευση της συζήτησης για την παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην απομονωμένη περιοχή του διαμερίσματος Τηλλυρίας.

Η κατάσταση στο  αγροτικό υγειονομικό κέντρο Πύργου Τηλλυρίας θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές! Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορεί να αρκεστεί στις διαβεβαιώσεις που δίνει ο υπουργός. Απαιτεί όπως άμεσα υπάρξει ικανοποιητική στελέχωση του ιατρικού κέντρου και μάλιστα να είναι τέτοια που θα καλύπτει τυχόν απουσίες για άδειες, μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, παραιτήσεις κ.ο.κ.

Η στελέχωση και ο εξοπλισμός του αγροτικού ιατρικού κέντρου στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας και Σαλαμιού στην επαρχία Πάφου είναι μια άμεση αναγκαιότητα.

Δεν μπορεί να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας όπως το ΓΕΣΥ που να μην δίνει απαντήσεις σε τέτοιου είδους περιπτώσεις όπως ο Κάτω Πύργος. Και δεν είναι η μοναδική περιοχή στην ύπαιθρο που χρειάζεται ενίσχυση των ιατρικών υποδομών.

Είναι καλό επικοινωνιακά να εξαγγέλλονται έργα για την ύπαιθρο αλλά πέραν από τα έργα βιτρίνας απαιτείται ο εξοπλισμός και η στελέχωση κατάλληλων αγροτικών ιατρικών κέντρων.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand