Προς τη σωστή κατεύθυνση οι δηλώσεις της κας Φεντερίκα Μογκερίνι, αλλά όχι αρκετές για να τερματίσουν την προκλητικότητα της Τουρκίας

Καλοδεχούμενες οι δηλώσεις υποστήριξης της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας κ. Φρ. Μονγκερίνι προς την Κυπριακή Δημοκρατία αναφορικά με την Τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ, εάν εντάσσονται σε μία λογική επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας.

Για να έχουν προοπτική επιτυχίας οι όποιες ενέργειες της Κυβέρνησης θα πρέπει να υπάρχει μία στρατηγική που βήμα - βήμα θα κλιμακώνει την πίεση και τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Η μη ανταπόκριση της Τουρκίας στα ευχολόγια των Ευρωπαίων εταίρων μας, θα πρέπει να επιφέρει τα επόμενα μέτρα στο υπόδειγμα των κυρώσεων της ΕΕ κατά κρατών που οι θεσμοί της ΕΕ έχουν επιβάλει στο πρόσφατο παρελθόν. Παράδειγμα αποτελούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για το ζήτημα της Κριμαίας. Παράλληλα κυρώσεις θα πρέπει να επιβληθούν και σε συνεργάτες της Τουρκίας στο θέμα αυτό, είτε αυτοί είναι φυσικά πρόσωπα είτε εταιρείες.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αναμένουμε ότι οι όποιες προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης θα έχουν στόχο να επιβληθούν πραγματικές κυρώσεις και μέτρα κατά της Τουρκίας. Η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει την απαιτούμενη βούληση και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Σε αντίθετη περίπτωση η αποθράσυνση της Τουρκίας θα είναι χωρίς όρια.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand