Δήλωση κας. Αλεξίας Σακαδάκη, υποψήφιας ευρωβουλευτού συνεργασίας «Συμμαχία - Οικολόγοι», για το ΓεΣΥ

Οι διαδικασίες για την εφαρμογή  του ΓΕΣΥ θα πρέπει να συνεχιστούν χωρίς προσχηματικά κωλύματα από καμία πλευρά. Καλούμε όμως τον ΟΑΥ να συνεχίσει το διάλογο με όλους τους γιατρούς για να τους ενημερώσει για τα πραγματικά δεδομένα και να ακούσει τις ανησυχίες που καταθέτουν για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος.

Αίσθηση προκαλεί η σημερινή ανάρτηση από τον πρώην Yπουργό υγείας κ. Παμπορίδη ο οποίος κατήγγειλε ότιAρχηγός Kόμματος διαβεβαιώνει τους γιατρούς ότι μετά τις ευρωεκλογές θα τροποποιήσει τον νομό για το ΓΕΣΥ. Και όλοι διερωτόμαστε δεδομένου ότι λίγοι είναι οι Πολιτικοί Αρχηγοί που μπορούν στα σοβαρά να πείσουν ότι μπορούν να αλλάξουν το νομικό πλαίσιο για το ΓΕΣΥ. 

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καταθέτουμε την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του ΓΕΣΥ.

 
Πέραν όμως των Πολιτικών Αρχηγών υπάρχουν κι άλλοι που φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμα συμβιβαστεί με την ιδέα του ΓΕΣΥ. Με θλίψη πληροφορούμαστε για τις αιτιάσεις του ΠΙΣ, σχετικά με δήθεν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ, που οφείλονται στη λειτουργία του κοινοβουλίου. Στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καθυστέρηση, αλλά παράταση της διαδικασίας της Βουλής, όπως ο ίδιος ο ΠΙΣ ζήτησε, προκειμένου να καταθέσει τις θέσεις του. 

Εμείς, συνεπείς στην διαχρονική μας θέση, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εξέλιξη των διαδικασιών. Δεν μπορούμε όμως παρά να επισημάνουμε πως ορισμένες θεσμικές τοποθετήσεις, λειτουργούν εκ των πραγμάτων ενάντια στην γρήγορη συγκρότηση του ΓΕΣΥ.

Επαφίεται πλέον στην κυβέρνηση και τους θεσμικούς φορείς, να διασφαλίσουν πως το ΓΕΣΥ, εκτός από ψηφισμένος νόμος θα καταστεί λειτουργικό και βιώσιμο δημόσιο σύστημα υγείας για όλους και όλες.  

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand