Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θεωρεί θετική εξέλιξη την επιστροφή της λίστας Γιωρκάτζη στη Βουλή μετά από πολύμηνες παλινδρομήσεις που εξέθεσαν ακόμα περισσότερο τη Βουλή.  

Είναι ολοφάνερο και αυταπόδεικτο ότι η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την καταλυτική κατάθεση της πρότασης του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη για σύσταση Ad Hoc επιτροπής για παραλαβή και ανάγνωση των στοιχείων της λίστας Γιωρκάτζη.  

Δεν αδιαφορήσαμε, ούτε γυρίσαμε την πλάτη στην πολύ σημαντική αυτή υπόθεση που αφορά το κρίσιμο ζήτημα της εντιμότητας και της διαφάνειας στην πολιτική. 

Δεν έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια και τον αγώνα για να έρθει πίσω στη Βουλή η λίστα Γιωρκάτζη. 

Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Θα επιτρέψουν τα κόμματα και η πλειοψηφία των βουλευτών να δοθεί στη δημοσιότητα; Θα υπάρξει αξιόπιστη και με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα διερεύνησης των στοιχείων της λίστας και άλλων συναφών στοιχείων; 

Μετά και το νέο περιστατικό κακοποίησης παιδιού η κοινωνία της Κύπρου μένει άφωνη με την επαναλαμβανόμενη αδράνεια και ανικανότητα του κράτους να χειριστεί άμεσα τα θέματα βίας και κακοποίησης.

Όπως όλα δείχνουν από τις συνεχόμενες περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η υποστελέχωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας καταντά πλέον εγκληματική.

Πάει ένας και πλέον χρόνος που η Υπουργός Εργασίας παρουσίασε το νέο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ως πολλά υποσχόμενο και πρωτοποριακό. Δυστυχώς, τα γεγονότα τρέχουν και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, αφήνοντας πίσω θύματα για τα οποία υπόλογο παραμένει το κράτος.

Πρέπει επιτέλους το κράτος να λάβει μέτρα και να μεριμνήσει όπως γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ούτως ώστε να υπάρχει επαρκής στελέχωση και εκπαίδευση για να μπορούν να συντονίζονται και να δρουν άμεσα και σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και βίας.

Μετά από πολλές παρεμβάσεις της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου κατεδάφισε γεφύρι το οποίο χτίστηκε παράνομα στην παραλία Κοτσιά, στην Χλώρακα.

Το εν λόγω γεφύρι είχε κατασκευαστεί παράνομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας σε μια περιοχή όπου προκαλούσε προβλήματα στη βιοποικιλότητα και συγκεκριμένα στη βιωσιμότητα του χελιού που συναντάται στον χώρο και απειλείται  με εξαφάνιση. Μετά από πολλές προσπάθειες και αγώνες, επιτέλους σήμερα κατεδαφίστηκε από συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου (φωτογραφίες) 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την ευαρέσκεια μας που υλοποιήθηκε το διατάγματα κατεδάφισης και ευελπιστούμε να τροχοδρομηθούν διαδικασίες για να εκτελεστούν και άλλα διατάγματα κατεδάφισης – που δυστυχώς μένουν ανεκπλήρωτα – όπως π.χ. το διάταγμα που εκκρεμεί για την κτηνοτροφική μονάδα στους γκρεμούς του Χανουτάρη ιδιοκτησία της  Μητρόπολης Κύκκου.

Κατεδάφιση Γεφυριού 2Κατεδάφιση Γεφυριού 2

Τα βρετανικά πανεπιστήμια εδώ και λίγες μέρες έχουν ανακοινώσει την αύξηση των διδάκτρων τους και κατάργηση των φοιτητικών δανείων για το 2021.

Δυστυχώς αυτή η εξέλιξη καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την φοίτηση στα βρετανικά πανεπιστήμια ιδιαίτερα από Ευρωπαίους φοιτητές, και συγκεκριμένα τους/τις κύπριους/ες φοιτητές. Το τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει είναι για τα παιδιά που έχουν εξασφαλίσει θέση για το 2021 και έχουν ακόμα να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Εμείς ζητούμε από την Κυπριακή Δημοκρατία να κάνει εκείνες τις διευθετήσεις που απαιτούνται και να γίνει συμφωνία με τη Βρετανία τουλάχιστον για τους στρατεύσιμους κύπριους φοιτητές οι οποίοι αδικούνται με αυτή την εξέλιξη. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει αναστολή κατάταξης στην Εθνική φρουρά είναι κρίμα να χαθεί η θέση που έχουν ήδη εξασφαλίσει στα βρετανικά πανεπιστήμια. 

Αυτές οι ενέργειες όμως έπρεπε να γίνουν εγκαίρως. Γιατί δεν μπήκαν ως όρος αυτά τα θέματα όταν δίναμε ως Κυπριακή Δημοκρατία την έγκριση μας για το BREXIT; Γιατί δεν ετέθη το θέμα στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ;   

Έχουμε την εντύπωση ότι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στη συζήτηση με τη βρετανική κυβέρνηση δεν θα έχουμε διαπραγματευτική όπλα. Απλά η Κύπρος θα εκλιπαρεί για την μεγαλοθυμία της Βρετανίας. Θα είναι ένα μικρό θαύμα εάν πετύχει αυτή η διαπραγμάτευση, πράγμα που σίγουρα ευχόμαστε. 

Πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 19:00, Επαρχιακή Συνέλευση Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στα γραφεία του Κινήματος, στην Πάφο, όπου θα παραστεί ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης.

Η συνέλευση διεξάγεται ενόψει του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 στις 09:30 π.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία, για χρονική επέκταση της θητείας των διοικητικών οργάνων του Κινήματος και εκλογή του/της νέου/νέας Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της Επαρχιακής συνέλευσης ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, θα απαντήσει σε ερωτήσεις και θα δεχθεί εισηγήσεις από τα μέλη του Κινήματος ενώ θα διεξαχθεί ελεύθερη συζήτηση για τα θέματα του συνεδρίου. Θα εξεταστούν επίσης τα θέματα που αφορούν την προετοιμασία των βουλευτικών εκλογών. 

Σελίδα 1 από 839
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand