Κάθε χρόνο τιμούμε την 25η Μαρτίου και εξυμνούμε τη θυσία των προγόνων μας για την Πατρίδα και την Ελευθερία.

Ο ξεσηκωμός των Ελλήνων του 1821 για ελευθερία και ανεξαρτησία πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο δύναμης για τους σημερινούς αγώνες.

Οι αγωνιστές του 1821 διεκδίκησαν την ελευθερία τους αψηφώντας την υπεροπλία των Τούρκων και κόντρα, στις διεθνείς συγκυρίες. Ξεσηκώθηκαν υπερασπίζοντας τις ιδέες της Μεγάλης  Επανάστασης με μεγάλο σθένος και πίστη, και έγιναν παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας για την εποχή τους και αιώνιο για όλους τους Έλληνες. 

Στο παρόν αναζητείται μια νέα Ελληνική παλιγγενεσία, ενάντια σε ορατούς και αόρατους εχθρούς. Οι σημερινοί απόγονοι των επαναστατών του 1821 οφείλουν να συνεχίσουν τον αγώνα για την ελευθερία , την πρόοδο και την ευμάρεια της χώρας έχοντας σαν ιδεολογικό υπόβαθρο και πρότυπο και την αυτοθυσία των Ελευθέρων  Πολιορκημένων , που παραμένει  πάντα επίκαιρο.

Η συμβολή του Κυπριακού ελληνισμού αποτελεί υποχρέωση και καθήκον σε αυτό το εγχείρημα.   Θα υπάρξουν και πάλι 9η Ιουλίου και θυσίες των Κυπρίων αλλά και πάλι η ελευθερία στη χώρα του πνεύματος και της δημοκρατίας θα είναι το σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης.

Ταυτόχρονα, η 25 Μαρτίου πρέπει να αποτελεί φωτεινό φάρο στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, αφού ισχύουν τα ίδια δεδομένα αγώνα και διεκδίκησης. Οι Τούρκοι συνεχώς εμφανίζονται όλο και πιο  προκλητικοί, ιδίως μετά και τις τελευταίες τους ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και την προσπάθεια να ασκήσουν επιρροή σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.  

Κάτω από δυσμενείς συνθήκες για τον τόπο μας, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να υπερασπιστούμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας, αλλά και να προστατευτούμε από λύση μη βιώσιμη που θέλουν να επιβάλουν στο Κυπριακό.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επίτευξη πραγματικής ενότητας  στο εσωτερικό μέτωπο, ώστε η αντίσταση να είναι ισχυρή.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, κρούοuμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάμε από την Κυπριακή ηγεσία να αντισταθεί απέναντι στις προκλητικές απαιτήσεις της Τουρκίας. Θέλουμε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού το ταχύτερο δυνατόν. Ο δρόμος ωστόσο προς τη λύση, σε καμία περίπτωση δεν περνά από διαρκείς υποχωρήσεις, αλλά από αγώνα δίκαιο και εμπνευσμένο όπως αυτόν των Ελλήνων του 21 

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης προσπαθούν να πείσουν με επικοινωνιακές ατάκες για το  «Success Story»  της κυπριακής οικονομίας. 

Όμως ο τακτικός μεταμνημονιακός έλεγχος από τη τρόικα, αποκαλύπτει όλα τα αρνητικά που έφερε στην οικονομία της χώρας η κακοδιαχείριση τόσων δεκαετιών και οι τάχα επιτυχημένες επιλογές του κ. Χάρη Γεωργιάδη.

Η πραγματική εικόνα είναι πως υπάρχει αριθμός προβλημάτων που χρήζουν έγκαιρης αντιμετώπισης  όπως το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το ύψος του δημόσιου χρέους, ο αργός ρυθμός των μεταρρυθμίσεων, τα προβλήματα στον τομέα απονομής της δικαιοσύνης και διάφοροι εξωτερικοί κίνδυνοι.

Ακόμα και ο τάχα πλεονασματικός προϋπολογισμός του 2019 έχει μετατραπεί σε ελλειμματικός - αντιγράφοντας πρακτικές του παρελθόντος - και αυτό δεν το, λέει η αντιπολίτευση αλλά η ιδιά η τρόικα λόγω των εγκληματικών αποφάσεων της κυβέρνησης για την δολοφονία του συνεργατισμού με την υπογραφή των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε τα ΜΕΔ ως το σημαντικότερο από τα προβλήματα, ως μια ωρολογιακή βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Κυπριακή οικονομία. Η Κυβέρνηση από το 2013 είχε αρνηθεί να προωθήσει τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των ΜΕΔ, τη μοναδική ίσως λύση για την αντιμετώπιση των ΜΕΔ, όπως απέδειξε το παράδειγμα άλλων χωρών.

Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε εντός της εβδομάδας αποκαλύπτοντας τα πρακτικά της συνάντησης της πολιτικής με την οικονομική ηγεσία στις 15 Μαρτίου 2016 για το θέμα των ΜΕΔ. 

Είναι η κατάλληλη στιγμή, μετά τις υποδείξεις και της τρόικας η Κυβέρνηση να εισακούσει επιτέλους τις σωστές προτάσεις για την οικονομία, διαφορετικά θα αποδειχθεί ότι τα «Success Story» ήταν απόλυτα πλαστό. 

 

Το Kίνημα Oικολόγων- Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει ως σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα την επέμβαση με μπουλντόζες σε προστατευόμενη παραλία στη λίμνη της Πόλης Χρυσοχούς. 

Το περιστατικό αποτελεί επανάληψη προηγούμενων προσπαθειών για "καλλωπισμό" της παραλίας που μεσολαβεί μεταξύ του χώρου οπού σχεδιάζεται μεγάλο τουριστικό έργο με τη θάλασσα. 

Σήμερα, όπως και πριν λίγα χρονιά, δημιουργούνται εύλογες υποψίες ότι αυτός ο βάναυσος "καθαρισμός" της βλάστησης στη παραλία ωοτοκίας των χελώνων γίνεται για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων που έχουν σχέση με το τουριστικό έργο. 

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θα ζητήσουμε -όπως και πριν λίγα χρόνια- να εγγραφεί και συζητηθεί άμεσα το θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Δεν θα διστάσουμε εξάλλου να καταγγείλουμε αυτή την παραβίαση του κοινοτικού χώρου προστασίας της φύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταγγελία που έφτασε στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μέσω κοινοποίησης παραπόνου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου, αναφέρει ότι συνελήφθηκε πρόσωπο το οποίο είναι αναγνωρισμένος στη Κύπρο ως πολιτικός πρόσφυγας, όταν προσπάθησε να ταξιδεύσει τις προηγούμενες μέρες από την Λάρνακα προς την Αθήνα.

Η καταγγελία αναφέρει ότι στο εν λόγω πρόσωπο δεν επετράπει να ταξιδεύσει, καθώς τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία του αεροδρομίου. Η εξήγηση που δόθηκε από την Αστυνομία, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι ότι οι Γερμανικές αρχές έστειλαν επιστολή στην Κυπριακή Αστυνομία, το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζουμε. Όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλοντας, αυτό φαίνεται να έγινε μετά από αίτημα της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου, διερωτάται για ποιο λόγο έχει συλληφθεί ο εν λόγω αγωνιστής της Κουρδικής Αντίστασης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναμένει το ταχύτερο δυνατόν την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού για την εν λόγω σύλληψη. Προκαλεί πραγματικά θλίψη η σύλληψη ενός αγωνιστή τις μέρες που η Κυπριακή Δημοκρατία τιμούσε τα 25 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή της ελευθερίας των λαών Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απόρριψη της εκ νέου πρότασης της Μητρόπολης Πάφου.

Η κινητοποίηση των ενεργών πολιτών - που άρχισε με πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών - και η παρουσία τους χθες, ήταν καθοριστική. Μετά την απόφαση αυτή, ο Δήμος Πάφου μαζί με το κράτος θα πρέπει να εργαστούν στην οριστική διευθέτηση του θέματος, που θα γίνει με την ανέγερση του ναού σε άλλη θέση.

Ο Δημόσιος Κήπος είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου που απέμεινε αλώβητος στο κέντρο της Πόλης.

Τα έργα εκατομμυρίων που έγιναν για αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης θα πρέπει να συμπληρωθούν με τον εξωραϊσμό και την παράδοση του Κήπου στους Παφίτες.

Κάποτε ήταν σημείο αναφοράς για όλους τους Παφίτες. Τα πείσματα και οι διχόνοια οδήγησαν τον Κήπο σε μαρασμό και εγκατάλειψη.

Τώρα είναι η ώρα να συνεργαστούν όλοι, από κοινού, για να αποκτήσει ο Δημόσιος Κήπος την αίγλη που είχε στο παρελθόν.

Και επειδή η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αποτελεί το τέλος του δρόμου, αφού η αίτηση της Μητρόπολης βρίσκεται ενώπιον του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών έχει καταθέσει πρόταση για συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος.

2

3

Σελίδα 1 από 562
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand