Ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνουν το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ότι βαδίζουν χέρι- χέρι κάνοντας πράξεις τις επιθυμίες Ακιντζί.

Ο όρος που έθεσε ο Ακιντζί για να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών φαίνεται ότι ανέλαβαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να τον εκπληρώσουν, χωρίς κανένα δισταγμό και χωρίς καμία αιδώ.

Με ψήφους των βουλευτών των δυο κομμάτων στην κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας οδηγείται άρον-άρον στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τροποποίηση του νόμου περί Κοινοτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, για Μεταβίβαση της Ασκήσεως των Αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Κοινοτικής Συνελεύσεως και της Ιδρύσεως του Υπουργείου Παιδείας Νόμου, που δίνει την εξουσία στον Υπουργό να καθορίζει με εγκυκλίους τους εορτασμούς στα σχολεία.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών επιμένουμε ότι με μονομερείς ενέργειες δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα που προέκυψε. Αυτή η μονομερής ενέργεια από μέρους των ηγεσιών του ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, δεν επιτείνει το αίσθημα αδικίας ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους ενδυναμώνοντας έτσι ακραίες τάσεις και συμπεριφορές. Όσο περισσότερο καταπιέζεται η λογική και όσο περισσότερο υποχωρεί η ηγεσία έναντι των τουρκικών προκλήσεων, τόσο περισσότερο απομακρύνει μάζες των Ελληνοκυπρίων από τη λύση του Κυπριακού. Ας το κατανοήσουν αυτό επιτέλους οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ.

Και τι θα γίνει αν αύριο μετά τη θεαματική και οδυνηρή υποχώρηση, επανερχόμενος ο Ακιντζί στις συνομιλίες θέσει τις ίδιες προκλητικά απαράδεκτες θέσεις για τις εγγυήσεις, τα στρατεύματα , την αριθμητική ισότητα και τα προνόμια των Τούρκων πολιτών για τις τέσσερις ελευθερίες; Πως θα δικαιολογήσουν αυτή την υποχώρηση; Θα φταίει ο Ακιντζί αν εκμεταλλευτεί την υποχωρητικότητα του ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν διαφωνούμε στην ιδέα των αμοιβαίων κινήσεων για αποκλιμάκωση της κρίσης και επαναφορά του διαλόγου. Ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καθόρισε μια σειρά από θέματα (πχ σημαία στον Πενταδάκτυλο, εορτασμοί ψευδοκράτους κλπ.) στα οποία θα μπορούσαν και οι Τούρκοι να επιδείξουν την δική τους καλή θέληση. Για να δούμε τι θα κάνει μετά την απόφαση της επιτροπής παιδείας ο κ. Ακιντζί;

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Άιντε δεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες μόνο διερευνητικά, αλλά με ξεκάθαρο σκοπό να εξυπηρετήσει τις επιθυμίες των Τούρκων για τις τέσσερις ελευθερίες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στοχεύει να εξευρεθούν νομικοί τρόποι για ικανοποίηση της τουρκικής απαίτησης των τεσσάρων βασικών ελευθεριών.

Ο κ. Άιντε ξεφεύγει προκλητικά για μία ακόμη φορά από τον ουδέτερο ρόλο του.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι επιβάλλεται στη συνάντηση Αναστασιάδη - Γκουτέρες, ο Πρόεδρος να θέσει θέμα αντικατάστασης του κ. Άιντε. Ο κ. Άιντε αρκετά έπραξε για να προωθήσει τις τουρκικές θέσεις. Είναι καιρός να τεθεί θέμα απαλλαγής των καθηκόντων του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε άρθρό του ανέπτυξε το όραμα της κυβέρνησής του για την Κύπρο στους Washington Times.

Ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε για μία ακόμη φορά τις γνωστές προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας για ίσα δικαιώματα των Τούρκων υπηκόων και ήταν απόλυτος στη συνέχιση των εγγυήσεων στην Κύπρο. Ο Τσαβούσογλου επιμένει στις πάγιες διχοτομικές τουρκικές θέσεις για ύπαρξη δύο λαών στην Κύπρο, γεγονός που οδηγεί κατευθείαν σε δυο ιδρυτικά κράτη και σε συνομοσπονδία.

Δυστυχώς το όραμα Τσαβούσογλου αποτελεί εφιάλτη για την Κύπρο. Είναι ένα όραμα που οδηγεί στη διχοτόμηση ή ακόμη και στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου. Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι πιθανή λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει ξένο στρατό και σε καμία περίπτωση τις τέσσερις ελευθερίες για τους Τούρκους υπηκόους.

Την ώρα που διάφοροι κύκλοι πιέζουν για την επανέναρξη των συνομιλιών, η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση ανοικτά της Κύπρου.
Τι μέτρα έχει λάβει η Κυβέρνηση για να προλάβει και να αναδείξει την πρόκληση που συνιστούν οι τουρκικές ασκήσεις;

Φαίνεται ότι ο κ. Άιντε έχει τέτοια υπερεξουσία και μπορεί να συνεχίζει να προκαλεί ανενόχλητος.
Ακόμα και τώρα που υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες του κ. Ακιντζί για το "πάγωμα" των συνομιλιών προτίμησε να κρατήσει "ίσες αποστάσεις" για το ποιος φταίει για το σημερινό αδιέξοδο θέλοντας - και καλά - να εμφανιστεί ουδέτερος.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μιλώντας σε κλειστή ενημέρωση των ξένων πρέσβεων στη Λευκωσία όπως αναφέρει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" κινδυνολόγησε για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνοντας τα περί «τελευταίας ευκαιρίας» και έθεσε άτυπο χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Άιντε δεν δίστασε να αφήσει εκτός πλάνου ευθυνών την Τουρκία για τις αδιάλλακτες θέσεις της και έβαλε στο κάδρο των ευθυνών μόνο τους δύο ηγέτες.
Ο κ. Άιντε ακολουθεί πλήρως το δικό του προκλητικό πλάνο "ξεχνώντας" συστηματικά τον ουδέτερο ρόλο του.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι έφτασε η ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ζητήσει στη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Γκουτέρες, την αντικατάσταση του κ. Άιντε. Ο Ειδικός Σύμβουλος έχει ξεπεράσει τα όρια προ πολλού.

Σελίδα 1 από 28

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand