Η Νεολαία Οικολόγων μαζί με την Οικολογική Κίνηση Κύπρου τοποθέτησαν την Κύπρο στον χάρτη των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Πορεία για το Κλίμα με την εκδήλωση ενημέρωσης που διοργάνωσαν σήμερα στο τέρμα της οδού Λήδρα, στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενημέρωσα το κοινό για τις κλιματικές αλλαγές και μοίρασαν επαναχρησιμοποιούμενες πλαστικές σακούλες. Παράλληλα οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να υπογράψουν για την κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στην Κύπρο, μια προσπάθεια που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η γενική γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων κ. Μαρία Κολά, ντυμένη πολική αρκούδα τονίζοντας με την αμφίεση της τις επιπτώσεις από τις αλλαγές στο Κλίμα, σε δηλώσεις της τόνισε τα ακόλουθα:

«Σήμερα 29 Απριλίου στην Ουάσιγκτον γίνεται η Παγκόσμια Πορεία για το Κλίμα, ως υπενθύμιση για την ανάγκη δράσεων για την κλιματική αλλαγή. Μετά και την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ ως Πλανητάρχη, η κατάσταση είναι κρίσιμη γιατί ο ίδιος απειλεί να αποσύρει την υπογραφή των ΗΠΑ από την Παγκόσμια Συμφωνία για το Κλίμα στην Συνθήκη του Παρισιού, το 2015.
Οπότε και στην Κύπρο αποφασίσαμε η Νεολαία Οικολόγων μαζί και με την Οικολογική Κίνηση Κύπρου να τοποθετήσουμε την Κύπρο στον χάρτη για τη δράση για το Κλίμα, με αυτό το σημείο ενημέρωσης που δημιουργήσαμε σήμερα, στο τέρμα της οδού Λήδρας. Ούτως ώστε να ενημερώσουμε το κοινό γιατί είναι απαραίτητη η δράση για την κλιματική αλλαγή και επίσης να προβάλουμε και να προωθήσουμε την καμπάνια που τρέχει η Νεολαία Οικολόγων τα τελευταία δύο χρόνια για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό να ξεκινήσει και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις επαναχρησιμοποιημένες υφασμάτινες τσάντες για τα ψώνια του».

Την όλη προσπάθεια στήριξε με την παρουσία του και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, όπου δήλωσε τα ακόλουθα:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να στηρίξουμε όλοι μαζί την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για το Κλίμα. Βιώνουμε όλοι τις επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη μετά από τις απειλές και του πλανητάρχη για απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη του Παρισιού. Παράλληλα καλούμε τον κόσμο να υπογράψει για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, για να προχωρήσει επιτέλους η νομοθεσία που θα τις καταργήσει».

Δηλώσεις κ. Γιώργου Περδίκη για τις Προεδρικές Εκλογές και το θέμα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ενοχλήθηκαν στην Εζεκία Παπαϊωάννου γιατί με άρθρο μου καταλόγισα στο ΑΚΕΛ άφρων σπουδή και υπέρμετρο ζήλο στην υπόθεση της ψήφισης της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, προς ικανοποίηση της απαίτησης του κατοχικού ηγέτη κ. Ακιντζί.

«Ο κ. Περδίκης επέστρεψε ξανά στους ισχυρισμούς ότι το ΑΚΕΛ υπακούει στις εντολές του κ. Ακιντζί. Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι προσβλητικοί και απαράδεκτοι, αλλά προσβάλλουν αυτούς που τολμούν να χρησιμοποιούν τέτοιες αναφορές» αναφέρει σε διαδικτυακό μέσο ο κύριος Στεφάνου βουλευτής του ΑΚΕΛ. «Η Τουρκική πλευρά βρήκε αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής για να διακόψει τις συνομιλίες. Αυτό παραδέχονται όλοι. Επομένως, η τουρκική πλευρά βολευόταν με την διακοπή των συνομιλιών. Εμείς, καθήκοντος πράξαμε τα δέοντα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, που είναι ο μόνος προσφερόμενος τρόπος να επιλυθεί το Κυπριακό» είπε ο κ. Στεφάνου.

Δεν αμφισβήτησα ποτέ τις προθέσεις του ΑΚΕΛ, επί του προκειμένου θέματος. Εγώ ισχυρίζομαι ότι με τη συγκεκριμένη τους ενέργεια – να στηρίξουν δηλαδή την προβληματική πρόταση του ΔΗΣΥ– ούτε «καθήκον» τους ήταν, ούτε «δέουσα».

Και εξηγούμαι. Στην ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων (ημερομηνίας 7/4/17) εξήγησα ότι η προώθηση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, ήταν μια βεβιασμένη και άσκοπη πράξη. Τα γεγονότα με έχουν επιβεβαιώσει. Αυτό είναι γνωστό, δεν θα επανέλθω.

Το οξύμωρο (και διδακτικό για το ΑΚΕΛ) νέο στοιχείο είναι αυτό που παρατήρησα στη συγκεκριμένη ανάρτηση, στο διαδικτυακό μέσο: ακριβώς δίπλα από τη φωτογραφία του κ. Στεφάνου, το προσεκτικό μάτι «πιάνει» μια έρευνα ανάμεσα στους χρήστες του μέσου, όπου με συντριπτική πλειοψηφία 76,6% (ή 3206 άτομα) θεωρούν ότι η επανέναρξη των συνομιλιών δεν θα φέρει τίποτα διαφορετικό. Κι΄ αυτή η εικόνα υπήρχε από την αρχή της «δημοσκόπησης» στις αρχές Απριλίου. Είναι ολοφάνερο ότι ο απλός Κύπριος ήξερε ότι η κίνηση ΔΗΣΥ/ ΑΚΕΛ δεν θα έφερνε κανένα θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις.

Όπως είπα στην ομιλία μου, ακόμα και πολλοί που θεωρούσαν «ανόητη» ή «άχρηστη» την αρχική απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων με την οποία το ενωτικό δημοψήφισμα μπήκε στον κατάλογο των επετείων που θα τιμούνται με δεκάλεπτη αναφορά στα δημόσια σχολεία, τοποθετήθηκαν αρνητικά στην προσπάθεια του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για ανατροπή της, προς συμμόρφωση με τις υποδείξεις του Ακιντζί.

Πως και το κατά άλλα πολύ μελετημένο ΑΚΕΛ δεν είχε διαπιστώσει ότι με το να στηρίξει το ΔΗΣΥ απλά έδινε ένα ακόμα δεκανίκι στην κυβερνώσα παράταξη, χωρίς να προσφέρει τίποτα θετικό στις διαπραγματεύσεις.

Αυτή η πολιτική συμπεριφορά του αριστερού ψάλτη σε δεξιό παπά, ίσως να μην φέρνει κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Γιώργος Περδίκης
Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Φαίνεται ότι στην Κυβέρνηση ξεχνούν ότι το αποθεματικό των Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποτελεί περιουσία των εργαζομένων.

Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι αποτελεί δική του προίκα και το διαχειρίζεται όπως αυτό θέλει.

Το αποτέλεσμα είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", τα 7 δισεκατομμύρια αποθεματικό του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ) να μην αποδίδει τίποτα στο ταμείο. Είναι «κατατεθειμένο» στο κράτος μέσω του Γενικού Λογιστηρίου με μηδενικό επιτόκιο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Ταμείου προς τη Βουλή.

Το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών έχει καταθέσει πρόταση νόμου για τροποποίηση του περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016, έτσι ώστε να δημιουργηθεί Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το συμβούλιο θα απαρτίζεται από δεκαεννέα μέλη, όπου θα εκπροσωπούνται διάφοροι φορείς της κοινωνίας και θα είναι αρμόδιο να λαμβάνει αποφάσεις αναφορικά με τη διαχείριση του ενεργητικού και του αποθεματικού του Ταμείου, με σκοπό την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του, ώστε να εκπληρώνει τον κοινωνικό του ρόλο.

Θα πρέπει να γνωρίζει ο υπουργός Οικονομικών ότι υπάρχουν ευθύνες για τη μη αξιοποίηση του αποθεματικού των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και θα αναζητηθούν.

Ο υπουργός Εξωτερικών αντί να δηλώνει ικανοποιημένος για την παράγραφο που ενσωματώθηκε στις Κατευθυντήριες Γραμμές για το Brexit και αφορά τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, θα έπρεπε να ήταν προβληματισμένος για όσα απέτυχε να πράξει.

Ο κ. Κασουλίδης επιβαλλόταν να προσθέσει πρόνοια για να εξεταστεί η πιθανότητα αλλαγής καθεστώτος, του καθεστώτος των βάσεων - όπως έκανε η Ισπανία- δηλαδή να επιχειρήσει την κατάργηση του όρου "κυρίαρχες", με παράλληλο στόχο τη μείωση της έκτασης των βάσεων.

Αυτοί που πρέπει να δηλώνουν ικανοποιημένοι είναι οι Βρετανοί για τη διατήρηση του status quo και όχι ο υπουργός Εξωτερικών που έχασε μια ευκαιρία για να κάνει το πρώτο βήμα για αποχώρηση των βάσεων.

Σελίδα 1 από 119
Κύλιση στην Αρχή

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand