Καταγγέλλουμε περιστατικό με πλοιάριο αναψυχής γεμάτο από τουρίστες, το οποίο προσάραξε στην άμμο της προστατευόμενης παραλίας της Λάρας στην Πάφο στις 12:00 το μεσημέρι, με την μουσική στη διαπασών και άφησε τους τουρίστες στην παραλία για να διασκεδάσουν με την άμμο όπου γεννούν οι χελώνες.

Για το περιστατικό, ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Πάφου κος Ανδρέας Ευλαβής επικοινώνησε με την Έπαρχο Πάφου, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις δικές της ενέργειες και θα λάβει τα αναγκαία μέτρα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνουμε σε καταγγελίες για διάφορες παραβιάσεις που παρατηρούνται κατά καιρούς στην εν λόγω παραλία. Συχνά επισκέπτες εισέρχονται στην παραλία και συμπεριφέρονται κατά τρόπο που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της ως παραλία που τυγχάνει υψηλού βαθμού προστασίας. Είχαμε καταγγελίες για τετράτροχες μοτοσυκλέτες, νυκτερινά πάρτι στην άμμο με μουσική , σκουπίδια κοκ. Πέρσι η τοπική αρχή ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να μετατρέψει την παραλία σε τουριστική πλαζ για να "έχει έσοδα από τα κρεβατάκια, τις ομπρέλες και τα περίπτερα που θα πωλούσαν παγωτά και νερό".

Κύριος οίδε πως καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε και αποτρέψουμε μια τέτοια καταστροφική απόφαση. Και τώρα έρχεται αυτό το περιστατικό να "νομιμοποιήσει" τις παράλογες απαιτήσεις της τοπικής αρχής;

Απαιτούμε τον πλήρη σεβασμό προς μια παραλία που είναι αυστηρά προστατευόμενη αλλά και προς το κοινό που δεν μπορεί να ανέχεται την ηχορύπανση που εκπέμπουν τα πλοιάρια αναψυχής. Θεωρούμε ότι η επιβολή ποινών σε όσους παρανομούν είναι επιβεβλημένη, διαφορετικά η ανοχή θα συνεχίσει να καλπάζει.

Οι δηλώσεις του κ. Κόεν, νέου εκπροσώπου των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη αποτελούν μία σαφή  ένδειξη του ευνοϊκού διεθνούς περιβάλλοντος για την προώθηση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία όμως φαίνεται να βραδυπορεί για ακόμα μια φορά αναμένοντας ίσως την Τουρκία να επανέλθει στο Κυπριακό.

Εμείς δεν πρόκειται να ζητήσουμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποδεχτεί τους όρους του κατοχικού ηγέτη ή να υποκύψει στον εκβιασμό της Άγκυρας.

Θα τον καλέσουμε όμως να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για αξιοποίηση των κυπριακών υδρογονανθράκων και ιδιαίτερα να προωθήσει με ταχύτερους ρυθμούς την αξιοποίηση του τεμαχίου ΑΦΡΟΔΙΤΗ , ενώ παράλληλα οφείλει να εξασφαλίσει ότι οι εταιρείες θα υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους στα υπόλοιπα τεμάχια.

Το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον που προκύπτει λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και στην ίδια την Τουρκία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία με αδράνεια και αδιαφορία.

Τώρα είναι η ώρα να ενεργοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία προς κάθε κατεύθυνση για να κεφαλαιοποιήσει το αρνητικό περιβάλλον. Κινητοποίηση προς την σωστή κατεύθυνση ζητούμε από την κυβέρνηση.

Το «Πόθεν Έσχες» στην Κύπρο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική έννοια του ελέγχου για αθέμητο πλουτισμό ή και διαφθορά. Είναι ένα σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του συστήματος. Οι αλλεπάλληλες πρόσφατες τροποποιήσεις άφηναν κενά και σκιές. Κατά την άποψη μας δεν αντιπροσωπεύει επάξια τις αρχές της Δημοκρατίας και διαφάνειας.

Η διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου είναι επιβεβλημένη και το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τους κρατικούς αξιωματούχους. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε πρωτοστατήσει για την προώθησή του «Πόθεν Έσχες», αρχής γενομένης από τα του οίκου μας, καταθέτοντας τα ανοιχτά στοιχεία, όπως πρέπει, σε αρμόδιους προς έλεγχο αλλά και δημόσια στην κοινή γνώμη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν 1459 αξιωματούχους και για τα οποία διαβάζουμε σχετικά ρεπορτάζ στον Τύπο, μας επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι αφού κούρεψαν την νομοθεσία του «Πόθεν Έσχες» και την έφεραν στα μέτρα τους, αφού δεν έδωσαν όπλα και εργαλεία προκειμένου να γίνεται πραγματικός έλεγχος ώστε να αντιμετωπίζονται φαινόμενα διαπλοκής, δημοσιοποιούν με καμάρι το αποτέλεσμα μιας φάρσας. Αυτό μπορεί να πει κάνεις ότι φανερώνει θράσος.

Με δεδομένα τα πιο πάνω, πώς να μην αντηχούν ως κοροϊδία στα αυτιά μας αυτά που λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου για δήθεν εμπλοκή επωνύμων στο οργανωμένο έγκλημα; Ένα εργαλείο που είχαν, οι ίδιοι οι κυβερνώντες - κάθε λογής - το έχουν ακυρώσει!

Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες που να τις επιτρέψουν να επιρρίψει ευθύνες στην Κυπριακή Δημοκρατία, την ώρα που κυπριακή ηγεσία φαίνεται να προβαίνει σε πολιτικές παραστάσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό και οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να αναγκάζουν τους Τούρκους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Βέβαια, η κυπριακή κυβέρνηση ελέγχεται γιατί δεν έχει προχωρήσει σε δυναμική προβολή της αρνητικής στάσης του Ακιντζί και των Τούρκων, αλλά παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες της Τουρκίας.

Με τον κ. Ακιντζί να επιμένει να λειτουργεί ως φερέφωνο της Τουρκίας, ζητώντας το πλαίσιο Γκουντέρες να θεωρηθεί ως ενδιάμεση συμφωνία στην επανέναρξη του διαλόγου, αλλά και να θέτει όρους για εκμετάλλευση του κυπριακού φυσικού αερίου, η Κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί με ορθό και δυναμικό τρόπο, αλλά κυρίως και προς την σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να σταματήσει η στασιμότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τις γνωστές πολιτικές που υποστηρίζουν την Τουρκική προπαγάνδα να προβληματιστούν. Διερωτόμαστε αν δεν είναι κατανοητό, από κάποιους αναμεσά μας, ότι ο στόχος της Τουρκίας δεν είναι άλλος από το να δαχτυλοδείξει ως υπαίτιους της απραξίας την Κυπριακή Δημοκρατία;

Για τις σχέσεις οργανωμένου εγκλήματος και ευυπόληπτων πολιτών μίλησε χτες ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου και ζήτησε επιπλέον νομοθετικά εργαλεία για να καταπολεμήσει την διαπλοκή.

Ο κ. Νικολάου επιβεβαίωσε όσα δήλωνε δημοσιά στην εκπομπή του ράδιο ΠΡΩΤΟ την Πέμπτη 10/5 ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Περδίκης για τη σχέση επωνύμων με το οργανωμένο έγκλημα, συμπεριλαμβανόμενων και πολιτικών προσώπων. Είναι πολύ γνωστές οι σχέσεις πολιτικών προσώπων και πολιτικών κομμάτων με συγκεκριμένους κύκλους του υποκόσμου.

Αν ο κ. Υπουργός δεσμεύεται ότι θα ξεσκεπάσει, αποκαλύψει, εκθέσει και αν το επιτρέπει η τεκμηρίωση να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης αυτούς τους επώνυμους, τότε αξίζει να μελετήσουμε με θετική διάθεση το αίτημα του για περισσότερα εργαλεία στα χέρια της Αστυνομίας.

Αν δεν αναλαμβάνει αυτή τη δέσμευση τότε καλυτέρα να μην ζητά περισσότερα εργαλεία και ακόμα καλυτέρα να μην μιλά δημόσια για τους διαπλεκόμενους επώνυμους.

Έχουμε μπουχτίσει από λόγια και ανέξοδες διακηρύξεις, κύριε υπουργέ.

Σελίδα 1 από 346
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand